Džonson: Nemam nameru da podnesem ostavku

Premijer je pod pritiskom da se povuče sa funkcije nakon navoda o žurkama u njegovim kancelarijama za vreme lokdauna

  • 2
Boris Džonson

Foto: Tanjug/AP

Britanski premijer Boris Džonson izjavio je danas da nema nameru da podnese ostavku zbog niza događaja koji su se desili u kancelariji i rezidenciji u Dauning stritu za vreme lokdauna.

Lider britanske opozicione Laburističke partije Kir Starmer optužio je Džonsona da je promenio svoju priču u vezi sa održanim skupovima i da je na taj način doveo parlament u zabludu, prenosi agencija Rojters.

Upitan da li bi se povukao sa funkcije premijera, Džonson je odgovorio: "Ne".

- Ne poričem to i iz raznih razloga mnogi ljudi žele da me sklone, ali razlog zašto Starmer želi da se sklonim je što zna da se ovoj vladi može verovati - poručio je Džonson uz odobravanje konzervativnih poslanika i dodao da nastavlja svoj posao.

Britanska policija saopštila je juče da istražuje navode o nizu događaja održanih u kancelarijama premijera Borisa Džonsona u Dauning stritu tokom lokdauna, a nakon što je o tome dobila dokaze iz interne vladine istrage.

Iz Džonsonovog kabineta osporili su da je bila organizovana zabava i u izjavi za ITV Njuz naveli da se grupa zaposlenih koja je toga dana bila na poslu u rezidenciji premijera okupila nakratko u kabinetu posle sastanka kako bi čestitala rođendan premijeru, "koji se zadržao manje od 10 minuta".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA