≫ 

Marijana kupila lovačku pušku, spremna je da brani Ukrajinu: "Ako bude trebalo pucaću"

Marijana je u izjavi za Times rekla da nikada ranije nije bila u lovu i da je odluku o kupovini oružja donela tek nakon razgovora sa vojnicima

  • 7
Žena sa puškom

ilustracija Foto: Pixabay

Marijana Žaglo (52) jedna je od nekoliko stanovnika glavnog grada Ukrajine, koji su se obavezali da će uzeti oružje u ruke kako bi žaštitili zemlju od ruskih vojnika u slučaju invazije. 

Ruski lider Vladimir Putin i dalje poriče da planira napad, a za to vreme ukrajinske vlasti poručuju građanima da ne paniče. Mada i pored ovih poruka ohrabrenja nekolicina Ukrajinaca rešila je da preuzme stvari u svoje ruke.

Marijana je u izjavi za Times rekla da nikada ranije nije bila u lovu i da je odluku o kupovini oružja donela tek nakon razgovora sa vojnicima.

- Ako dođe do toga borićemo se za Kijev, borićemo se da zaštitimo ovaj grad. Ne vidim smisao u tome da Rusija započne rat, treba da ostave Kijev na miru. AKo borbe počnu, ako dođu ovamo, Kijev će im biti glavna meta - kaže Marijana.

Ona je zatim dodala da ukoliko bude potrebe da puca, da će to i učiniti.

Ukrajinski lideri su svojim izjavama više puta pokušali da umanje strah građana od moguće invazije.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dimitro Kuleba rekao je da broj ruskih vojnika raspoređenih duž granice nisu dovoljni za pokretanje velikog napada.

- Broj ruskih trupa stacioniranih duž granice sa Ukrajinom je veliki i predstavlja pretnju Ukrajini. Međutim, u ovom trenutku, taj broj vojnika je nedovoljan za ofanzivu punih razmera.

Marijana kaže da je na kupovinu puške potrošila 1.300 evra, a upisala je i dvonedeljni kurs kako bi naučila da je koristi.

Ova majka troje dece pripadnik je ukrajinskih snaga Teritorijalne odbrane, koja je na kupovinu kacige, snežne kamuflaže, kase za municiju, čizme i uniformu britanske vojske potrošila još 1.000 evra.

Ona je takođe napravila zalihe hrane u svojoj kući ukoliko bude primorana da tu ostane duži period.

Video: Božanstveni prizor: Pravoslavna katedrala blista u snegu, Sovjeti su joj se divili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA