U Rumuniji oboren rekord: Danas 35.000 novozaraženih, duplo više nego juče

Zdravstveni zvaničnici su predvideli nagli rast broja infekcija usled brzog širenja omikron soja

  • 0
Bolnica, korona virus, koronavirus, ilustracija, Rumunija

Foto: Tanjug/AP

Rumunija je prijavila novi rekordan broj novih infekcija korona virusom, oko 35.000, gotovo dva puta više nego dan ranije.

U prethodnih mesec dana u Rumuniji je zabeležen nagli rast broja novih infekcija, sa oko 1.000 sredinom decembra do današnjih 34.225.

Počeo je da raste i broj smrtnih ishoda od posledica zaraze, a u prethodna 24 časa vlasti su prijavile 94, najviše u poslednjih mesec dana.

Nevakcinisani čine tri četvrtine smrtnih ishoda u poslednja 24 časa, kao i više od 80 odsto od 692 kovid pacijenta na odeljenjima intenzivne nege u rumunskim bolnicama.

Rumunija, koja je prijavila oko 60.000 smrtnih ishoda od kovida od početka pandemije, ima drugu najnižu stopu vakcinacije u EU, sa svega 41 odsto potpuno imunizovanih, dok je prosek Unije 70 odsto.

Zdravstveni zvaničnici su predvideli nagli rast broja infekcija usled brzog širenja omikron soja.

Uprkos velikom broju infekcija koronavirusom, u Rumuniji je znatno manje hospitalizovanih i smrtnih ishoda u poređenju sa prethodnim talasom, koji je prošle jeseni doveo do prenapregnutosti zdravstvenog sistema.

Video: U mrtvačnicama u Rumuniji mesta gotovo da nema: Na stotine ljudi dnevno umire od korone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA