≫ 

SAD prvo Ukrajincima pokazale pismo, pa ga tek onda prosledili Moskvi: "Nemamo primedbi"

Ukrajina prva imala uvid u dopis koji su Sjedinjene Američke države uputile Moskvi

  • 11
Dmitro Kuleba, ukrajinski šef diplomatije

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinski šef diplomatije Dmitro Kuleba rekao je danas da je njegova vlada prva imala uvid u pismo koje su SAD poslale u Rusiji, te da je dokument tek potom poslat u Moskvu.

Kuleba je rekao da ukrajinska vlada podržava odgovor Bajdenove administracije Rusiji, a koji se tiče bezbednosnih zahteva koje je tražila Moskva.

- Važno je da SAD ostanu u bliskom kontaktu sa Ukrajinom i pre i posle razgovora sa Rusijom. Nema odluke o Ukrajini bez Ukrajine. To je zlatno pravilo - rekao je Kuleba.

 

Podsetimo, portparol Kremlja Dmitri Peskov rekao je ranije danas da je odgovor Vašingtona "nezadovoljavajući" i da ruski predsednik Vladimir Putin trenutno razmatra američki dokument, koji je dostavio američki ambasador u Moskvi.

Zamenica državnog sekretara SAD, Vendi Šerman, rekla je da Bela kuća nije voljna da dopusti "prikrivene ustupke" oko Ukrajine, niti da povuče NATO trupe iz istočnoevropskih zemalja, uključujući Rumuniju i Bugarsku, kako Moskva traži.

Video: Zbog čega vlada nervoza na granici Rusije i Ukrajine?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ruzica

    27. januar 2022 | 17:21

    Amerikanci ce se boriti protiv Rusa do poslednjeg Ukrajinca!!!

  • Nikolas

    27. januar 2022 | 17:01

    PA TOLIKO SU UKRAJINCI ZASLUZILI JER CE ONI IZGINUTI ZA AMERICKE INTERESE !!! BLENTE BLENTAVE !!!!!

  • Vratiće se rode

    27. januar 2022 | 17:23

    Amerikanci jesu spasili Albance od Srbije...ALI Rusija je vojno najjača sila na svetu, tako da se Ukrajinci džabe raduju...ako Rusi odluče da uđu u Ukrajinu, Amerikanci neće ni prstom mrdnuti, osim što će da daju saopštenja, osuđuju Rusiju, i šalju oružje Ukrajini da što pre izginu...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA