Lekari se bore za život Vladislava, Igora i Žane: Oni su žrtve pomahnitalog vojnika iz Ukrajine

Vlasti pozvale građane da doniraju krv za ranjene

  • 2
Ukrajina pucnjava Foto: Profimedia

Tri osobe koje je su jutros zadobile povrede u pucnjavi u fabrici raketnih motora u Ukrajini, nalaze se u teškom stanju i lekari čine sve kako bi ih spasili. 

Vlasti su pozvale sve stanovnike Dnjepra da podrže nacionalne gardiste i doniraju krv, a ovaj apel je na društvenim mrežama prvi uputio bivši zamenik ministra unutrašnjih poslova Anton Garaščenko.

Prema njegovim rečima, jedan 22- godišnji gardista zadobio je tri prostrelne rane u koleno, rame i stomak i lekari čine sve kako bi mu spasili život. On je najteže povređen i prema rečima Garaščenka izgubio je više od tri litara krvi.

Drugi vojnik ranjen je u stomak, dok je treći pogođen u grudi, butinu i rame i obojica su u kritičnom stanju. Još dve osobe su povređene, ali su van životne opasnosti.

Glavni lekar bolnice Sergej Ruženik rekao je da su svi povređeni odmah operisani. Najteže je povređen Igor Semenčenko koji se još uvek nalazi na odeljenju intenzivne nege, pišu ukrajinski mediji.

Prema rečima lekara 22- godišnji Vladislav Gulida ima povredu kuka. Lekari su uspeli da mu izvade metak iz noge i pravo je čudo što metak nije zakačio arteriju, što mu je i spasilo život.

Devojka po imenu Žana primljena je u bolnicu sa teškim povredama, izgubila je dosta krvi i nalazi se u kritičnom stanju.

Podsetimo, petoro ljudi ubijeno je jutros u fabrici raketnih motora u Ukrajini, a Artem Rjabčuk, koji se sumnjiči za svirepo ubistvo, se nakon zločina dao u beg. Njega je policija pronašla nakon intenzivne potrage.

Tokom hapšenja, on je sa smeškom pričao kako je počinio zločin.

O motivima napada se i dalje spekuliše, ali sumnja se da je mesecima trpeo torturu od kolega.

Navodno je Rjabčuk pre nekoliko meseci nadređenom prijavio tuču dvojice kolega, nakon čega su se oni okrenuli protiv njega.

Poslednja dva meseca su se svi grozno odnosili prema njemu, jer su saznali da je "drukao".

- Sprečio je tuču dvojice kolega i sve prijavio komandiru. Nakon toga su ga proglasili za drukaru i krenulo je mučenje - naveo je izvor.

Video: Užas u Ukrajini: Majka dozvolila da joj siluju decu, sve snimala pa prodavala snimke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    27. januar 2022 | 18:05

    Ruski talibani?

  • Miki

    27. januar 2022 | 18:07

    Kad Putin umre sledi gradjanski rat i raspad sistema,a nasi ce opet ici na "truli zapad"trbuhom za 'lebom..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA