≫ 

Psaki: Razgovor Bajdena i Zelenskog je provera stanja, a ne prenošenje konkretne poruke

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je ranije danas pregovore Rusije, Francuske i Nemačke, ocenivši da su u pitanju značajni koraci ka miru

  • 0
Jen Psaki, Džen Psaki sekretarka Bele kuće Foto: Sipa USA/ddp USA/Profimedia

Telefonski razgovor američkog predsednika Džozefa Bajdena i ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog je više poziv radi provere situacije, izjavila je danas predstavnica za štampu Bele kuće Džen Psaki.

- Ja ovaj razgovor više vidim kao deo redovnog angazovanja i komunikacije sa ukrajinskom vladom - rekla je Psaki, preneo je Rojters.

- Ovo je nešto kao provera stanja, a ne prenošenje neke konkretne poruke - dodala je.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski pozdravio je ranije danas pregovore Rusije, Francuske i Nemačke, ocenivši da su u pitanju značajni koraci ka miru, navodi se u današnjem saopštenju iz kabineta predsednika.

Savetnici predsednika Rusije, Ukrajine, Francuske i Nemačke sastali su se juče u Parizu u okviru pregovora Normandijske četvorke, a u zajednickom saopštenju potvrdili su svoju posvećenost održanju prekida vatre na istoku Ukrajine dogovorenog sporazumom iz Minska.

Video: Lepo je videti te opet: Putin i Bajden nasmejano počeli sastanak

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA