Ko je momak sa potonulog broda, čija slika je obišla svet? Njegovu sestru Mariju još nisu našli

Američka obalska straža izvukla je pet tela iz mora pre nego što je kasno sinoć okončala potragu u pomorskom području, koje je faktički jednako površi američke države Nju Džerzi

  • 0
Spaseni ribar

Foto: Profimedia/U.S. Coast Guard / Zuma Press

Fotografija jedinog preživelog u brodolomu kod Floride, na kojoj se vidi čovek kako sedi na trupu prevrnutog migrantskog broda, pojavila se danas u medijima širom sveta, a “BBC Mundo” navodi da je reč o Huanu Estebanu Montoji (22) iz Kolumbije.

Montoja, koji je spašen u utorak nakon što je proveo sate u vodi, rekao je da je napustio Bahame u nedelju u zoru zajedno sa još 39 ljudi.

Putovao je sa mlađom sestrom Marijom Kamilom, koja je nestala u brodolomu.

Američka obalska straža izvukla je pet tela iz mora pre nego što je kasno sinoć okončala potragu u pomorskom području, koje je faktički jednako površi američke države Nju Džerzi.

Zvaničnici su alarmirani u utorak kada je jedan komercijalni brod primetio čoveka koji se držao za trup čamca na oko 72 kilometra od Fort Pirsa na Floridi.

Nakon toga, vlasti su saopštile da je plovilo možda bilo deo “krijumčarskog poduhvata”.

Prema rečima preživelog Montoje, nijedan od 40 putnika nije nosio prsluk za spasavanje.

Montoja je spasen u utorak kada ga je kapetan tegljača “Signet Intruder” video u nevolji.

- U 08.05 časova prebacili smo ga na brod i odmah je zbrinut, pošto je bio dehidrirao, a dali smo mu vodu i malo meke hrane. Bio je veoma slab i veoma izmučen - izjavio je menadžer operacija u brodarskoj kompaniji “Signet”.

Kako je naveo, Montoja je tom prilikom rekao da je na potonulom brodu bilo ukupno 40 ljudi, uključujući njega, i da su, nakon što su napustili ostrvo Bimini na Bahamima u nedelju ujutru, putovali četiri sata dok loše vreme nije izazvalo prevrtanje broda.

Video: Desetine nestale kad se prevrnuo čamac: Najmanje 6 žrtava brodoloma migranata u Grčkoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA