≫ 

Roditelji proglašeni krivim za ubistvo bebe: Na telu imala 60 preloma, pomoć zvali kada je prestala da diše

Analizom njihovih mobilnih telefona utvrđeno je da su razmenjivali poruke u kojima su opisivali šamaranje drugog deteta kome su uskraćivali vodu jer se isprljalo

  • 0
Amina Faye Johnson

Foto: Metropolitan Police

Naomi Džonson i Bendžamin O'Ši iz južnog Londona, proglašeni su krivim za ubistvo njihove dvomesečne bebe Amine. 

Obdukcijskim nalazom utvrđeno je da je beba imala više od 60 slomljenih kostiju. Roditelji su u aprilu pozvali Hitnu pomoć, nakon što je njihova devojčica prestala da diše. Lekari su odmah došli u njihov dom, međutim pored svih napora devojčici nije bilo spasa.

Par je u više navrata lagao o okolnostima pod kojima je devojčica preminula, što je lekare navelo da posumnjaju da su upravo oni ubili bebu i da nije nastradala od sindroma iznenadne smrti.

Nakon što je obdukcija pokazala da je beba na telu imala veliki broj povreda uključujući 41 prelom rebara i 24 preloma drugih kostiju na rukama i nogama, koji su nastali u najmanje sedam odvojenih incidenata.

Tokom policijskog ispitivanja, roditelji su okrivili bolničare da su prilikom pokušaja da ožive bebu napravili prelom kostiju. Oni su takođe tvrdili da je njihova ćerkica možda preminula i zbog vakcine koju je primila dan ranije.

Analizom njihovih mobilnih telefona utvrđeno je da su razmenjivali poruke u kojima su opisivali šamaranje drugog deteta kome su uskraćivali vodu jer se isprljalo, prenosi Metro.

Benjamin O’Shea i Naomi Johnson

Roditelji proglašeni krivim za ubistvo Amine Foto: Metropolitan Police

Na sudu je saopšteno da je Naomi zvala hitnu pomoć i prijavila im da je beba iskašljavala krv, međutim kada je doktor preko telefona od oca zatražio da ih dovede u bolnicu, on to nije učinio.

Nakon Amine smrti, Bendžamin je falsifikovao pismo "glavnog policijskog magistrata"(ta funkcija ne postoji) rekavši policiji da pokretanje bilo kakvog postupka protiv njih ne bi bilo u redu.

On je takođe zvao policiju i pretvarao se da je njihov komšija. Bendžamin je tada govorio sve najgore o svojoj ženi, nadajući se da će sva krivica spasti na nju.

Lekari nisu uspeli da utvrde precizan uzrok smrti, ondosno koja je povreda bila fatalna po devojčicu, pa je ostalo nejasno ko je od njih ubio dete, a ko je znao da se nad bebom sprovodi nasilje i nije učinio ništa da je spasi, rečeno je porotnicima.

Par je danas proglašen krivim i uskoro bi sud trebalo da im odredi kaznu.

beba

Video: Dramatičan snimak spasavanja mališana: Otac u rukama nosi dete koje ne diše, moli policajca za pomoć

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA