Omikron soj kosi Tursku: Oboren rekord u broju zaraženih

Krajem decembra, dnevni broj slučajeva u Turskoj iznosio je oko 20.000, pre nego je došlo do porasta broja infekcija zbog omikron soja

  • 1
Turska koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Turska je zabeležila 93.586 novih slučajeva kovid-19 za poslednja 24 sata, što je najveći dnevni broj tokom pandemije, pokazali su današnji podaci ministarstva zdravlja.

U istom periodu bilo je 210 smrtnih slučajeva povezanih sa kovid 19, pokazali su podaci turskih zdravstvenih vlasti, što je najviše od početka decembra i više u odnosu na 174, zabeleženih dan ranije.

Dnevni slučajevi poslednjih nedelja rastu na rekordno visoke nivoe sa širenjem omikron soja , ali ministar zdravlja Fahretin Koča smatra da će nova varijanta korona virusa smanjiti ozbiljnost pandemije zbog niže stope hospitalizacije, prenosi Rojters.

- Virus nije tako jak kao što je bio. Nema potrebe za zabrinutošću zbog sve većeg broja infekcija - poručio je Koča na Tviteru, pozivajući još jednom stanovništvo da se vakciniše.

Krajem decembra, dnevni broj slučajeva u Turskoj iznosio je oko 20.000, pre nego je došlo do porasta broja infekcija zbog omikron soja, navodi Rojters.

Video: Dok negde aplaudiraju lekarima, u Turskoj pale baklje i daruju cveće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • panic

    29. januar 2022 | 10:39

    znači pare legle na konto i sada opet aktualna tema u turskoj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA