≫ 

Bajden šokiran mostom koji se srušio pod teretom snega: Neverovatno da SAD toliko zaostaju u infrastrukturi

Američki predsednik je pohvalio rad spasilaca, ističući da je incident doveo do curenja gasa čiji je dotok u međuvremenu prekinut

  • 7
Pitsburg, srušen most

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džozef Bajden obišao je most u Pitsburgu, koji se srušio samo nekoliko sati pre nego što je on stigao u zakazanu posetu tom gradu, i naglasio hitnu potrebu za obnavljanjem infrastrukture u SAD, prenosi Tanjug. 

- Ideja da toliko godina zaostajemo kada je reč o infrastrukturi je neverovatna - poručio je Bajden koji je sa državnim i lokalnim zvaničnicima i pripadnicima hitnih službi obišao mesto nesreće u Pitsburgu, u saveznoj državi Pensilvaniji, prenosi Rojters.

Američki predsednik je pohvalio rad spasilaca, ističući da je incident doveo do curenja gasa čiji je dotok u međuvremenu prekinut.

Most sa dve saobraćajne trake srušio se u petak ranu ujutro po lokalnom vremenu, nakon čega su spasioci morali da se penju na visinu od gotovo 46 metara, dok su drugi formirali ljudski lanac da bi pomogli u spasavanju ljudi iz autobusa zaglavljenog na obrušenom mostu, rekao je šef vatrogasne službe Pitsburga Deril Džons.

Nesreća se dogodila uoči dolaska predsednika SAD, koji je planirao da predstavi zakon o infrastrukturi vredan milijardu dolara, a deo sredstava bio je namenjen i za ovaj most.

Deset osoba je zadobilo lakše povrede u ovoj nesreći, uključujući četiri koje su prebačene u bolnicu, ali nisu životno ugrožene saopštili su gradski zvaničnici, navodi Rojters.

Video: Frajer iz Bajdenove pratnje za kojim su žene odlepile: On osvaja srca širom sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Perke

    29. januar 2022 | 08:05

    Da se ovo desilo kod nas, 95% komentar bi bilo tipa- gde mi živimo, samo ovde, bežimo iz Srbije... Duhovni kolonijalizam je najgori od svih kolonijalizama... ne vidim svetlo na kraju tunela...

  • bb

    29. januar 2022 | 09:03

    Degenerici samo bi da ratuju. Izopačena nacija.

  • Sve od boga

    29. januar 2022 | 09:00

    dozivecete vi jos dosta stradanja sta ste zla po svetu ucinili I sta jos pokusavate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA