≫ 

Evropska unija počinje isporuku oružja Ukrajini

Predsednica EK je najavila novi paket sankcija Rusiji

  • 67
Belgium Ukraine Tensions Kenzo Tribouillard

EU je saopštila da namerava da započne isporuku oružja Ukrajini i ovo će biti prvi put u istoriji da su se odlučili na ovakav korak.

Govoreći na konferenciji za novinare predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je ovaj potez označila kao preloman, javlja BBC.

Ona je takođe najavila niz novih sankcija protiv Rusije i Belorusije uključujući zatvaranje vazdušnog prostora za sve ruske avio-kompanije.

U svom govoru je dodala da će Evropska komisija "uvesti restriktivne mere protiv njihovih najvažnijih sektora, smanjujući njihov izvoz proizvoda od mineralnih goriva do duvana, drvne građe, cementa, gvožđa i čelika".

Potom je dodala da će ukrajinske izbeglice biti dobrodošle u zemlje EU.

- Raširenih ruku pozdravljamo one Ukrajince koji moraju da beže od Putinovih bombi i ponosna sam na toplu dobrodošlicu koju su im Evropljani pružili - rekla je.

Video: Putin doneo odluku: Snage za nuklearno odvraćanje u posebnom režimu pripravnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    27. februar 2022 | 18:15

    Tako bre,zakuvajte još više,nek strada što više naroda..sticice vas kad tad kazna,za svaku prolivenu krv,za svakog stradalog,a ima ih na hiljade.Svuda ste zakuvali,i ostavili grobove.

  • Rajko

    27. februar 2022 | 18:07

    Kao do sad niste !? Pa vi ste ih i naoružali i nahuškali na ruse !

  • ☝️

    27. februar 2022 | 18:07

    E bednici jedni oni nekom da uvedu sankcije koji debili on moze da zivi bez vas a vi bez njega ne možete jel zaviste od njega.. sve prodane duše.. Putin je 👑👑 biovi ostao i ne moze mi niko nista,svi neka ga mrze njemu na jedno uvo udje na drugo izadje. Živeo ti nama 👑👑👑👑👑

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA