≫ 

Serijski ubica otkriven decenijama nakon zločina pomoću DNK: "Životinja više nije na ovoj Zemlji"

Veruje se da je "ubica I-65", takođe poznat kao "ubica iz Days Inn-a", silovao i ubio tri službenice motela duž međudržavnog puta 65 između Indijane i Кentakija kasnih 1980-ih

  • 1
Serijski ubica I 65 killer Harry Edward Greenwell Foto: Indiana State Police

Serijski ubica koji je navodno ubijao i silovao žene duž koridora I-65 1980-ih godina prošlog veka najzad je imenovan i u pitanju je Hari Edvard Grinvel, saopštile su vlasti u utorak.

Zvaničnici za sprovođenje zakona iz nekoliko agencija, uključujući FBI i državnu policiju Indijane, rekli su da su koristili "istražnu genealogiju" da identifikuju muškarca.

Veruje se da je "ubica I-65", takođe poznat kao "ubica iz Days Inn-a", silovao i ubio tri službenice motela duž međudržavnog puta 65 između Indijane i Кentakija kasnih 1980-ih.

Slučaj je decenijama bio nerešen. Vlasti su već napravile složenu skicu osumnjičenog nakon što je još jedna potencijalna žrtva pobegla i dale im opis visokog čoveka sa "masnom sedom kosom i lenjim zelenim okom", prenosi Independent.

Grinvel, čiji se DNК više od 99 odsto poklapa sa dokazima sa mesta zločina, umro je u Ajovi 2013. U utorak su vlasti rekle da bi volele da su uspele da reše slučaj i daju epilog porodicama dok je on još bio živ i dok je mogao da se suoči sa pravdom.

- Životinja koja je ovo uradila više nije na ovoj Zemlji. Neću da kažem njegovo ime. Mislim da se danas moramo fokusirati na žrtve - rekao je načelnik policije države Indijane Dag Karter na konferenciji za novinare među agencijama.

Prva poznata žena žrtva ubice I-65 bila je Viki Hit, 41-godišnja majka dvoje dece koja se verila pre nego što je pronađena mrtva pored kanti za otpatke iza motela Super 8 u Elizabetaunu u Kentakiju 21. februara. 1987. Napadnuta je i dva puta upucana u glavu iz pištolja kalibra 38.

Druga i treća žrtva ubice su ubijene istog dana: 3. marta 1989.

Meri "Pegi" Gil (24), noćnu revizorku u motelu Days Inn u Merilvilu u Indijani, pronađena je mrtva na parkingu. Džin Gilbert (34), majka dvoje dece koja je takođe radila kao revizor na pola radnog vremena u Remington Days Inn-u, takođe je smrtno stradala. Napadač je opljačkao obe prostorije, ponevši ukupno 426 dolara.

Četvrta žena koja je radila u noćnoj smeni u motelu Deys Inn u Кolumbusu u Ohaju, seksualno je napadnuta i izbodena 1990. godine, ali je uspela da pobegne sa lica mesta. Izvađeni DNК je uparen sa Grinvelovim, koji ne samo da je imao kriminalnu istoriju već je više puta bežao iz zatvora.

Video: Prvi serijski ubica u Srbiji je žena: Ubila je 150 ljudi bez griže savesti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mladem milunic paris

    6. april 2022 | 01:26

    I sad ce film da snime i zarade pare na tome i da nam prodaju njihove holivudske propagande. Imaju moc medija i zato sve ratove i dobijaju. Rusija zbog toga nemoze da medne niti ce ikada moci zbog tih medija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA