Ko je Bogdan koji se zakucao kolima u rusku ambasadu? Advokat, osuđen za pedofiliju, bio u kućnom pritvoru

Bogdan D. juče je osuđen na 15 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja pastorke

  • 4

Bogdan D. (46) stradao je nakon što se jutros oko 6 časova automobilom zakucao u kapiju ruske ambasade u Bukureštu, a potom zapalio.

U prvi mah delovalo je kao da je u pitanju izražavanje protesta zbog sukoba u Ukrajini, ali se ispostavilo da je Bogdan juče osuđen na 15 godina zatvora zbog pedofilije, te se sada veruje da je oduzeo sebi život kako ne bi morao u zatvor.

Međutim, poruka koju je ostavio uoči tragedije na društvenim mrežama svedoči da je bio protiv Rusa i da je podržavao Ukrajinu u ovom sukobu.

- I ja sam Ukrajinac! Bilo bi divno sve nas smatrati Ukrajincima dok se ne završi strašni rat koji preti smrću celom čovečanstvu! Čini se da je proleće 2019. godine, kada sam proslavio rođendan u Kijevu, u svetloj metropoli naseljenoj ljudima koji rado uživaju u prelepom proleću... Bio sam tamo sa svojom ćerkom na mačevalačkom turniru i pokušavao da spojim lepo sa korisnim, obilazeći turističke atrakcije ukrajinske prestonice u slobodno vreme - glasila je poruka koju je objavio Bogdan D. pre dva dana na društvenim mrežama.

Njegovo beživotno telo izvučeno je danas nešto posle 6 časova iz vozila koje je izgorelo ispred ruske ambasade, nakon što se zakucao u ogradu. Veruje se da se pre napada polio benzinom.

Vozilo je navodno registrovano na njegovog oca Đorđa.

Bivša supruga ga prijavila za zločin

Bogdan je, kako prenose lokalni mediji, bio advokat i predsednik udruženja TATA (grupe koja se bori za prava očeva).

Bogdan D. uhapšen je u avgustu 2019. godine zbog sumnje da je godinama seksualno zlostavljao svoju desetogodišnju pastorku, a čitav slučaj je policiji prijavila majka devojčice.

Majka maloletnice je policiji prijavila da je Bogdan pune tri godine seksualno zlostavljao njeno dete. Nakon prijave, saslušana je i devojčica, koja je potvrdila majčine reči.

Policija je navodno vodila istragu da li je zlostavljao i svoju biološku ćerku, kao i ćerke još nekih članova svoje porodice.

Zlostavljao ćerku klijenta?

Jedan Bogdanov klijent je takođe policiji prijavio da je Bogdan zlostavljao njegovu ćerku. Maloletnica je rekla da se Bogdan neprimereno ponašao prema njoj, zbog čega devojčica nije htela da ga vidi.

Bogdan je sve prijave odbacio kao lažne, a u slučaju pastorke tvrdio je da bivša supruga pokušava da ga "blati" kako bi dobila decu koja su nakon razvoda pripala njemu.

Nije smeo da napušta kuću

U pritvoru je proveo 13 meseci, nakon čega mu je određen kućni pritvor.

Njemu, kako navode mediji, nije bilo dozvoljeno da napušta dom bez dozvole suda, niti je smeo da stupi u kontakt sa svojim ćerkama, kao ni sa pastorkom koju je zlostavljao.

Takođe, bilo mu je zabranjeno da kontaktira i sa bivšom suprugom, kao i sa ocem devojčice koju je napastvovao. Sud mu je zabranio i da stupa u kontakt sa svedocima u postupku protiv njega.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata sa Urala

    6. april 2022 | 10:58

    Cudno da i za Ovo nisu optuzeni rusi?!

  • Marko

    6. april 2022 | 11:54

    Ujedno da i podrzi Ukrajinu pa izabrao mesto Rusku Ambasadu. E sad je sa svijim Azovcima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA