Portugalija blokirala prodaju vile ruskog milijardera Romana Abramoviča

Prema pisanju portugalskog lista, bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelsi pokušao je15 dana pre početka sukoba u Ukrajini da proda nekretninu preko kompanije Milhaus Vjus

  • 1

Portugalija je blokirala prodaju vile ruskog milijardera Romana Abramoviča koja je procenjena na 10 miliona evra, objavio je list Publiko.

Imovinska karta vile u luksuznom odmaralištu Kvinta do Lago u Algarveu zamrznuta je na zahtev Ministarstva spoljnih poslova Portugala 25. marta ove godine, mesec dana nakon početka sukoba u Ukrajini, navodi Publiko, prenosi Rojters.

Prema pisanju portugalskog lista, bivši vlasnik fudbalskog kluba Čelsi pokušao je15 dana pre početka sukoba u Ukrajini da proda nekretninu preko kompanije Milhaus Vjus sa sedištem u Delaveru, koja upravlja njegovom imovinom.

Najveća portugalska banka primetila je taj potez i upozorila nadležne.

Imovina se nalazi na parceli 17 u oblasti San Lorenco sever u Kvinti do Lago, a neimenovani izvor Rojtersa je izjavio da je ispred vile stajala tabla na kojoj piše da je prodata.

Britanska vlada i Evropska unija uvele su sankcije Abramoviču zbog njegovih veza sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, koje on negira.

Ruski milijarder je dobio portugalsko državljanstvo u aprilu 2021. na osnovu zakona koji nudi naturalizaciju potomcima sefardskih Jevreja koji su proterani sa Iberijskog poluostrva tokom srednjovekovne inkvizicije, prenosi britanska agencija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA