≫ 

Bilans pucnjave u crkvi u Kaliforniji: Jedna osoba ubijena, 5 ranjenih, napadač u pritvoru

Četiri od pet ranjenih osoba zadobile su teške povrede

  • 0
Pucnjava, policija, Kalifornija

Foto: Tanjug/AP/James Quigg/The Daily Press

Jedna osoba je ubijena a pet ranjeno kada je muškarac starosti oko 60 godina otvorio  vatru u prezbiterijanskoj crkvi u gradu Laguna Vuds u južnoj Kaliforniji, tokom nedeljnog okupljanja vernika, pre nego što su ga parohijani sami zaustavili i vezali.

Prema rečima lokalnog šerifa, parohijani koji su savladali napadača ispoljili su izuzetno herojstvo i hrabrost.

Četiri od pet ranjenih osoba zadobile su teške povrede, saopštili su zvaničnici okruga Orindž i potvrdili da je osumnjičeni za pucnjavu, muškarac u 60-im godinama poreklom iz Azije u pritvoru, kao i da su zamenici šerifa na licu mesta pronašli dva pištolja, prenosi AP.

Motiv pucnjave nije odmah poznat, ali istražitelji ne veruju da napadač živi u zajednici Laguna Vuds, gradiću sa oko 16.000 stanovnika koji je udaljen oko 80 kilometara od Los Anđelesa.

Veruje se da je većina vernika koja se nalazila u crkvi u trenutku pucnjave poreklom sa Tajvana, rekla je Keri Braun, portparolka kancelarije lokalnog šerifa.

Oko 30 do 40 prezbiterijanaca okupilo se na nedeljnom ručku nakon jutarnje crkvene službe u Ženevskoj Prezbiterijanskoj crkvi kada je, nešto pre 13.30, izbila pucnjava, rekli su zvaničnici i potvrdili da su parohijani onesposobili i vezali napadača.

Video: Klasična sačekuša u pokušaju: Amerikanac pucao na ženu u stilu beogradskog asfalta ona pobegla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA