≫ 

Zelenski potpisao uredbu o produženju vanrednog stanja: Slovenija podržala ulazak Švedske i Finske u NATO

* Finska i Švedska predale zahteve za članstvo u NATO * SZO: Moguće izbijanje kolere u Mariupolju * Putin planira da poseti Tursku * Rusija proteruje finske diplomate * Zelenski razgovarao sa Šolcom

  • 56
Ukrajina rat blog Finska Švedska Foto-montaža: Tanjug/AP, Shutterstock

Činjenice:

  • Švedska i Finska predale zahtev za članstvo u NATO
  • Više od 3.700 civila stradalo u sukobima
  • Ukrajinski borci evakuisani iz Azovstala
  • Zelenski i Makron razgovarali telefonom
  • Poljska predložila da EU poveća vojnu pomoć Ukrajini
  • Putin: Događaji u Ukrajini rezultat loše politike Zapada
  • Makron: Intenziviraćemo isporuke oružja Ukrajini

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 84. dan.

Sedam autobusa sa ukrajinskim borcima koji su se nedeljama borili protiv ruskih snaga u čeličani Azovstal Mariupolju stiglo je juče u bivšu kaznenu koloniju u gradu Olenivka u blizini Donjecka. Ruski Istražni odbor navodno planira da ispita vojnike, od kojih su mnogi pripadnici Azova, u sklopu istrage o onome što Moskva naziva "zločinima ukrajinskog režima".

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski razgovarao je juče sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkim kancelarom Olafom Šolcom o situaciji u Ukrajini, ali i o uvođenju novih sankcija Rusiji.

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je u telefonskom razgovoru ukrajinskom kolegi da će se isporuke oružja iz Francuske u Ukrajinu u narednim danima intenzivirati i da je Pariz spreman da odgovori na dodatne zahteve za pomoć.

Sa druge strane, ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da su najnoviji događaji u Ukrajini povezani sa loše osmišljenom politikom Zapada.

- Sve što se sada dešava, uključujući na naše veliko žaljenje i Ukrajinu, povezano je sa loše osmišljenom politikom takozvanog kolektivnog Zapada - poručio je ruski lider na skupu o situaciji u naftnom sektoru.

Švedski i finski ministri spoljnih poslova potpisali su juče zahtev kojim se proglašava da zemlja želi da se pridruži NATO-u.

Očekuje se da će ove dve zemlje danas zajedno predati zahteve za članstvo u Alijansu.

Iz časa u čas: 

00:38 Slovenija podržala ulazak Švedske i Finske u NATO

Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije dalo je podršku Švedskoj i Finskoj za ulazak u NATO, nazivajući dve nordijske zemlje najbližim partnerima Alijanse.

23:46 Zelenski potpisao uredbu o produženju vanrednog stanja i opšte mobilizacije

23:16 Bajdenovi savetnici za prijem Švedske i Finske u NATO

Najviši zvaničnici za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džozefa Bajdena "jednoglasno" su podržali nastojanja Finske i Švedske da uđu u NATO i smatraju da su te dve nordijske države snažni vojni partneri, izjavio je danas Bajdenov savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

- Jednoglasno - potvrdio je Salivan i dodao da je Bajdenov tim "podržao ulazak Finske i Švedske u NATO savez na osnovu toga što su se već dokazale kao veoma sposobni bezbednosni partneri", prenosi Rojters.

22:56 Putin šalje čuvene Terminatore u Ukrajinu? Koriste se u urbanim sredinama, tenk upotrebljen i u ratu u Siriji

22:11 Ukrajini kredit od devet milijardi evra od EU

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen predložila je danas da se Ukrajini osigura još devet milijardi evra (9,5 milijardi dolara) kredita do kraja ove godine.

- Nastavićemo biti uz njih tokom rata i kada budu obnavljali svoju zemlju - rekla je Fon der Lajen u govoru u Briselu.

Od kada je Rusija izvršila invaziju na Ukrajinu, Evropska unija je dala 4,1 milijardu evra sredstava za podršku ekonomiji i društvu zemlje, kao i za pružanje humanitarne pomoći, navodi Komisija.

21:09 Ukrajinci tvrde da su digli u vazduh ruski oklopni voz

Ukrajinski borci su navodno digli u vazduh oklopni voz u kojem su bile ruske trupe u okupiranom južnom gradu Melitopolju, saopštila je danas ukrajinska teritorijalna odbrana (UTO).

Rojters nije mogao nezavisno da proveri ovu informaciju, a ministarstvo odbrane Rusije za sada nije odgovorilo na zahtev za komentar.

Grad Melitopolj u regionu Zaporožja leži u delu južne Ukrajine koji su zauzele ruske snage.

Ukrajinska teritorijalna odbrana, rezervni sastav oružanih snaga, saopštila je da je eksplozivna naprava detonirana direktno ispod vagona u kojem su bili vojnici.

U njihovom saopštenju objavljenom na Fejsbuku nije precizirano koliko ima žrtava i kolika je šteta.

20:45 Nebenzja: Gutereš nam nudi ukidanje zabrane izvoza đubirva

Tokom posete Moskvi, generalni sekretar UN Antonio Gutereš rekao je da nudi povlačenje ograničenja koja sprečavaju izvoz đubriva iz Rusije, izjavio je danas ruski stalni predstavnik u UN Vasilij Nebenzja.

- Gutereš je predložio da nam budu ukinuta ograničenja izvoza đubriva kako bi bile obezbeđene svetske zalihe - rekao je Nebenzja.

On je napomenuo da je Rusija spremna da isporučuje đubrivo na svetsko tržište, ali da sankcije Zapada to sprečavaju.

- Sankcije su uvedene u pomorstvu, osiguranju, bankarstvu - rekao stalni predstavik u UN.

19:33 SAD nakon tri meseca ponovo otvaraju ambasadu u Kijevu

SAD su danas ponovo otvorile ambasadu u Kijevu nakon tromesečnog zatvaranja.

- Zvanično ponovo otvaramo - rekao je portparol Danijel Langenkamp za Reuters.

On je dodao da će se u početku mali broj diplomata vratiti u ambasadu u Kijevu. Portparl je rekao i da konzularne aktivnosti neće biti nastavljene odmah, a savet Stejt Departmenta o zabrani putovanja i dalje ostaje na snazi.

18:41 Moskva: Odgovor Finskoj za članstvo u NATO biće iznenađenje

Odgovor Moskve na odluku Helsinkija da postane članica NATO biće iznenađenje i daće ga vojska nakon što se sagledaju činjenice tipične za finsko članstvo u Alijansi, rekla je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kada ju je finski novinar upitao o vojno-tehničkim kontramerama i vremenskom okviru u kojem Moskva planira da preduzme mere protiv Finske zbog apliciranja za NATO, ona je rekla da će to biti "iznenađenje"

- Ovo pitanje je za naše ministarstvo odbrane. Odluka će biti doneta nakon što se uzmu u obzir svi faktori i detalji koji se tiču napretka finskog članstva u NATO. Na osnovu tih parametara biće doneta odluka, ali prvu i krajnju reč daće vojska - naglasila je ona.

17:08 Finska: Rusija bi ove nedelje mogla da prekine isporuku gasa

Rusija bi mogla da prekine isporuke gasa Finskoj ove nedelje i zbog zahteva Moskve da se gas plaća u rubljama i zbog želje Helsinskija da pristupi NATO-u, saopštio je danas finski državni snabdevač gasom Gasum.

U saopštenju Gasum navodi da nije dobio nikakvu informaciju u vezi sa prekidom isporuke gasa od ruskog Gasprom eksporta ili od ruske firme koja obavlja prenos gasa, ali da su u toku pripreme za slučaj da Moskva isključi gas u petak kasno ili u subotu, prenosi Rojters.

- Gasum će nastaviti da se priprema za kriznu situaciju zajedno sa svojim kupcima i nacionalnim vlastima odgovornim za hitno snabdevanje - navodi se u saopštenju.

15:10 Ruska filijala Gugla podnosi zahtev za bankrot

15:06 Rusija nastavlja da proteruje diplomate

Nakon odluke da protera italijanske i francuske diplomate, stigla je vest da Rusija proteruje iz 27 španskih diplomata iz zemlje. Oni moraju da napuste zemlju u roku od sedam dana.

14:27 Evropska komisija izdvaja dodatnih 9 milijardi za Ukrajinu

Predsednica Evropske komisije, Ursula fon der Lajen, najavila je da će iz budzeta EU biti izdvojeno dodatnih devet milijardi evra za hitnu makrofinasijsku pomoć Ukrajini u 2022. godini i pozvala međunarodne partnere i institucije da se pridruže platformi za obnovu Ukrajine nakon rata.

- EU ima i odgovornost i strateški interes da bude lider rekonstrukcije Ukrajine. Principi rekonstrukcije bi trebalo da budu kombinacija investicija i trenutnih reformi. Vremenom, ova kombinacija će pomoći Ukrajini da nastavi svoj put ka prijemu u EU - poručila je Lajen.

14:05 Ruski vojnik priznao krivicu

Ruski vojnik optužen za ratne zločine u Ukrajini priznao je krivicu, javlja BBC.

Russia Ukraine War Efrem Lukatsky

14:00 Rusija proterala italijanske diplomate

Rusija donela odluku da protera 24 italijanskih diplomata nakon što je Italija prošlog meseca proterala 30 ruskih diplomata.

13:45 Počelo suđenje ruskom vojniku za ratne zločine

Dugačak red novinara formirao se ispred zgrade suda u Kijevu, kako bi čuli Vadima Šišimarina, prvog ruskog vojnika kome se sudi za ratne zločine od početka sukoba u Ukrajini.

Očekuje se da će Šišimarin prvi put nastupiti nakon preliminarnog ročišta održanog prošlog petka.

Njegov advokat rekao je za CNN da će se Šišimarin, koji je optužen za pucanje na nenaoružanog civila u oblasti Sumi četiri dana nakon početka sukoba, izjasniti o krivici.

13:15 Više od 3.700 civila poginulo u sukobu u Ukrajini

Kancelarija visokog komesara UN za ljudska prava (OHCHR) saopštila je da su 3.752 civila ubijena u Ukrajini od 24. februara.

Poznato je da je još 4.062 povređeno, navodi se u saopštenju. OHCHR kaže da smatra da su stvarne brojke civilnih žrtava u sukobu znatno veće.

12:25 Moskva proterala 34 francuskih diplomata

Moskva je kao odgovor na potez Pariza da protera ruske diplomate danas donela odluku da 34 francuskih diplomata proglasi za persona non grata. Kako navode mediji, oni imaju dve nedelje da napuste zemlju.

12:16 Erdogan: NATO da poštuje naš stav

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan ponovo se oglasio povodom članstva Finske i Švedske u NATO i poručio da bi zemlje članice trebalo da poštuju zabrinutost Turske po ovom pitanju

11:57 Peskov: Nema pomaka u pregovorima

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da nema pomaka u mirovnim pregovorima sa Ukrajinom i tvrdi da Kijev pokazuje potpunu nespremnost da ih nastavi.

- Pregovori ne napreduju i primećujemo potpunu nespremnost ukrajinskih pregovarača da nastave ovaj proces - rekao je Peskov.

11:55 Ukrajina: Od početka sukoba ubijeno 28.000 Rusa

U Ukrajini je od početka sukoba u punom obimu ubijeno čak 28.300 ruskih vojnika, objavio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine na Fejsbuku.

Dodaje se da je Rusija tokom proteklog dana izgubila oko 400 vojnika.

11:30 Šta će se desiti sa vojnicima iz Azovstala?

10:40 Ukrajina: Raketni napad na Odesu iz pravca Crnog mora

Na Odesku oblast izveden je još jedan raketni napad, iz pravca Crnog mora, saopštila je ukrajinska vojska.

Meta napada je bila vojna infrastruktura, prenose mediji.

Ukrajinski Unian navodi, pozivajući se na preliminarne informacije, da u napadu nije pričinjena značajna šteta i da nema žrtava.

10:24 Predalo se 694 vojnika iz Azovstala?

Rusija tvrdi da su se 694 ukrajinska borca predala na Azovstalu u poslednja 24 sata. U najnovijem saopštenju ministarstva odbrane navodi se da se od ponedeljka iz čeličane Azovstal predalo ukupno 959 boraca. U njemu se navodi da su se 694 ukrajinska borca koji su bili pod opsadom predala u poslednja 24 sata. Rusija kaže da je od onih koji su se predali ukupno 80 ranjeno, od kojih je 51 prebačen u bolnicu.

Osim toga, Rusi tvrde da su tokom noći ubili 270 ukrajinskih boraca i da su "onesposobljene 54 jedinice vojne tehnike". Tvrde i da su oborili dva aviona i 15 dronova.

Tvrdnje nisu nezavisno proverene.

09:23 Rusija produžila zabranu letova

Privremeno ograničenje letova na 11 aerodroma u južnim i centralnim delovima Rusije koji se graniče sa Ukrajinom produženo je do 25. maja, saopštila je u sredu ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

09:06 Tras: Razmatramo kako da koristimo imovinu Rusije za obnovu Ukrajine 

Velika Britanija i druge članice Grupe Sedam (G7) industrijalizovanih zemalja sveta razmatraju kako ruska imovina može da se iskoristi za finansiranje obnove Ukrajine, izjavila je danas britanska ministarka spoljnih poslova Liz Tras.

-Potreban nam je novi Maršalov plan za obnovu Ukrajine i upravo smo o tome razgovarali na sastanku G7. Razmatramo šta možemo da uradimo da iskoristimo rusku imovinu kao pomoć da to platimo -  navela je Tras, a prenosi Rojters.

Maršalov plan je bio službeni plan SAD o obnovi posleratne Evrope i suzbijanju uticaja komunizma nakon Drugog svetskog rata.

08:49 Guverner Luganska: Danas popodne evakuacija iz istočne Ukrajine u Lavov

Serhij Haidai, guverner Luganska, objavio je na Telegramu da će danas popodne u 16.30 sati iz Pokrovska krenuti voz za evakuaciju koji će odvesti ljude iz istočne Ukrajine u Lavov, jer se nastavljaju pokušaji da se obezbede rute širom zemlje za one koji žele da pobegnu.

08:35 Ukrajinski vojni zvaničnici: Rusija raspoređuje helikoptere u Lugansku

Ukrajinski vojni zvaničnici kažu da su Rusi pojačali napore da unište ukrajinsku odbranu u regionu Luganska, dovodeći 15 helikoptera da pojačaju ofanzivu, prenosi CNN. Ukrajinska odbrana oko gradova Severodonjecka i Lisičanska i dalje je pod intenzivnim pritiskom artiljerijskog bombardovanja i vazdušnih napada, koji su takođe pojačani u selima južnije, kao što je Vrubivka.

Sergej Hajdaj, načelnik vojne administracije u oblasti Lugansk, rekao je da su četiri civila ubijena u poslednjim borbama i da je fabrika azota u Severodonjecku ponovo pogođena.

Generalštab je saopštio i da ruske snage pokušavaju da opkole ukrajinske jedinice oko grada Lajman i pokušavaju da preuzmu potpunu kontrolu nad obližnjim naseljem Drobiševo. Ako uspeju, ukrajinska odbrana u Lajmanu bila bi ranjiva za napade iz tri pravca.

U Harkovu, Generalštab je rekao da su Rusi nastavili da granatiraju sela severno od grada kako bi sprečili ukrajinsku kontraofanzivu, koja je ukrajinske trupe odvela do ruske granice na nekoliko mesta. Na drugom mestu, ne iznoseći detalje, Generalštab je saopštio da „neprijatelj nastavlja da granatira artiljerijske položaje naših trupa i civilnu infrastrukturu u pograničnim naseljima Černigovske i Sumske oblasti“.

08:22 Juče neutralisano 685 eksplozivnih naprava na tlu Ukrajine

Državna služba za vanredne situacije Ukrajine objavila je najnovije dnevno ažuriranje u kojem se navodi da su juče neutralisali 685 eksplozivnih naprava na tlu Ukrajine. Oni kažu da je ukupan broj municije sa kojom je obrađeno od početka poslednje ruske invazije 24. februara dostigao 110.593 eksplozivne naprave.

08:17 Finska i Švedska zvanično podnele zahtev za pridruživanje NATO

07:44 SAD najavile prikupljanje dokaza o navodnim ruskim zločinima

Američki Stejt department najavio je pokretanje novog programa za prikupljanje i analizu dokaza o ratnim i drugim zločinima koje je Rusija počinila u Ukrajini.

U saopštenju Stejt departmenta navodi se da će takozvana Opservatorija za sukobe objediniti dokumentaciju i dokaze koji su prikupljeni iz nezvaničnih izvora o akcijama Rusije u Ukrajini, prenosi Rojters.

07:35 Švedska i Finska danas redaju zahteve za članstvo u NATO

Švedska i Finska danas će predati zahteve za članstvo u NATO, najavila je švedska premijerka Magdalena Anderson.

- U Švedskoj i Fnskoj smo saglasni da idemo ruku pod ruku kroz ceo proces i zajedno ćemo sutra podneti zahtev - rekla je juče Anderson na zajedničkoj konferenciji za novinare sa finskim predsednikom Saulijem Ninistom u Stokholmu.

07:32 Prajs: Razgovor Blinkena i Lavrova ne bi bio konstruktivan

Američka vlada smatra da razgovor između američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova u ovom trenutku ne bi bio konstruktivan, ali da je moguć u budućnosti ukoliko ima potencijal da olakša deeskalaciju situacije u Ukrajini, saopštio je danas portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

- Sekretar nije razgovarao sa svojim ruskim kolegom od februara - rekao je Prajs i dodao da im Ruska Federacija nije dala nijedan razlog da veruju da bi razgovor na tom nivou između sekretara Blinkena i ministra Lavrova bio konstruktivan u sadašnjem trenutku.

07:28 Ukrajinska vojska: Rusi nastavljaju raketne napade sirom zemlje

Ruske snage nastavljaju raketne napade na vojne ciljeve i civile širom Ukrajine, tvrdi ukrajinska vojska. Prema navodima Generalštaba oružanih snaga Ukrajine, ruski vojnici blokiraju jedinice u čeličani Azovstalj u Marijupolju, prenosi Bi-Bi-Si.

Kako dodaje, ruske snage vrše napade i u Donjecku, a granatiraju i pograničnu Černigovsku i Sumsku oblast.

07:24 Medvedev: Nećemo dozvoliti Treći svetstki rat, ali odgovorićemo na napad

Rusija neće dozvoliti da izbije treći svetski rat, ali može da momentalno i "supersnažno" odgovori u slučaju da bude napadnuta, poručio zamenik predsednika ruskog Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev. Medvedev je juče na Telegramu, nakon posete nuklarnom centru u Sarovu, rekao da se nuklearni štit Rusije sastoji od arsenala najsavremenijeg i pouzdanog naoružanja koje "hladi ambicije onih koji su spremni da pokrenu treći svetski rat na svoju ili tuđu ruku".

- Mi nećemo dozvoliti tu situaciju, ali smo primorani da uvek kažemo i podsetimo da u slučaju napada na našu zemlju možemo da da pružimo trenutan i supersnažan odgovor, i odbijemo bilo kakvu agresiju koja preti našoj zemlji - poručio je Medvedev.

07:15 SZO: Moguće izbijanje kolere u Marijupolju

Menadžerka Svetske zdravstvene organizacije Dorit Nican rekla je da se SZO priprema za potencijalno izbijanje kolere u Mariupolju, gde su oštećeni mnogi infrastrukturni objekti.

- Mnoge cevi su oštećene, a dobijamo informacije sa terena da su na ulicama bare i da su pomešane kanalizacija i voda za piće - rekla je Nican, prenosi Ukrinform.

Prema njenim rečima, SZO to ocenjuje kao ogromnu pretnju od pojave mnogih infekcija, uključujući koleru. Dodala je da ta rganizacija priprema vakcine za koleru i da blisko sarađuje sa nevladinim organizacijama i partnerima koji mogu da dođu u Marijupolj da podrže ljude.

07:11 Novi izveštaj britanskih obaveštajnih službi o situaciji u Ukrajini

Kako se navodi u izveštaju britanskih obaveštajnih službi uprkos što su ruske snage opkolile Mariupolj više od deset nedelja, čvrst ukrajinski otpor je odložio sposobnost Rusije da stekne potpunu kontrolu nad gradom.

- Ovo je osujetilo njene rane pokušaje da zauzme ključni grad i nanelo skupe gubitke među ruskim snagama. U pokušaju da savlada ukrajinski otpor, Rusija je značajno iskoristila pomoćno osoblje. Ovo uključuje raspoređivanje čečenskih snaga, koje se verovatno sastoje od nekoliko hiljada boraca prvenstveno koncentrisanih u sektorima Mariupolj i Lugansk. Ove snage se verovatno sastoje od pojedinačnih dobrovoljaca i jedinica Nacionalne garde, koje su rutinski posvećene obezbeđivanju vladavine šefa Čečenske Republike, Ramazana Kadirova. Kadirov verovatno vrši bliski lični nadzor nad raspoređivanjem, dok je njegov rođak Adam Delimhanov verovatno delovao kao čečenski terenski komandant u Mariupolju - navodi se u izveštaju.

07:02 Australija uvela sankcije protiv osam ruskih novinara

Vlada Australije uvela je sankcije protiv osam ruskih novinara, brojnih vladinih zvaničnika i pravnih lica, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova i trgovine .

Na listi se nalaze generalni direktor "Rosija sevodnja" Dmitrij Kiseljev, generalni direktor "Raša Tudej" Aleksej Nikolov, novinar Sergej Brilev, generalni direktor "Gasprom Media Holdinga" Aleksandar Žarov, TV voditelj Mihail Leontjev i vojni dopisnici Jevgenij Podubni, Aleksandar Koc i Dmitrij Stešin. Na listi su još direktor Muzeja pobede Aleksandra Školnika, vršioc dužnosti ministra za vanredne situacije Aleksandra Čuprijana, prvi zamenik direktora ruske službe bezbednosti (FSB) Sergej Koroljov i prvi zamenika načelnika Generalštaba Oružanih snaga Rusije Nikolaja Bogdanovskog. Kompanije koje su pogođene sankcijama su ruska privatna vojna kompanija "Vagner" i dva beloruska preduzeća.

07:00 Nejasna sudbina ukrajinskih vojnika 

Sudbina stotina ukrajinskih vojnika koji su okončali višenedeljni otpor u čeličani Azovstal u Mariupolju ostaje nejasna, nakon što su se borci predali i prebačeni na teritoriju pod ruskom kontrolom. Zamenik ukrajinskog ministra odbrane rekao je da će oni biti zamenjeni u razmeni zarobljenika, ali su neki ruski zvaničnici u utorak rekli da bi im moglo biti suđeno, pa čak i pogubljeni, piše Gardijan.

Poslanici ruske Državne dume rekli su da će predložiti nove zakone koji bi mogli da poremete razmenu zarobljenika boraca za koje Moskva tvrdi da su „teroristi“. Ruski istražitelji su rekli da planiraju da ispitaju vojnike i da bi mogli da ih optuže za „zločine koje je ukrajinski režim počinio protiv civilnog stanovništva na jugoistoku Ukrajine“

06:55 Guverner Kurske oblasti: Ukrajinci granatirali ruski granični prelaz Tetkino

Granični prelaz Tetkino na rusko-ukrajinskoj granici sinoć se našao na udaru minobacačkih granata, saopštio je guverner Kurske oblasti Roman Starojt, navodeći da nije bilo žrtava.

- Prelaz Tetkino u Gluškovskom okrugu Kurske oblasti bio je granatiran danas oko 20.30 časova. Projektili su ispaljeni sa ukrajinske teritorije - napisao je guverner Kurske oblasti na Telegramu. Ruska agencije navodi da je Ukrajina i ranije granatirala granični punkt u naselju Tetkino, i to 24. februara, 29. marta i 23. aprila, ali ni tada nije bilo ljudskih žrtava.

Telegraf.rs nije u mogućnosti da proveri ove navode.

Video: Ukrajinka preko Telegrafa sa suzama u očima šalje najvažniju poruku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zare

    18. maj 2022 | 09:48

    Zao mi je ljudi koji ginu u Ukrajini, i Rusa i Ukrajinaca ali zelim da pitam zapad, zasto niste taj Marsalov plan upotrebili i kada ste razrusili Srbiju, nase mostove, zgrade, skole...

  • 😳

    18. maj 2022 | 07:40

    NATO u blato

  • JACA 🍀

    18. maj 2022 | 08:00

    Zašto fašiste i naciste iz Azovstala, koji se predaju, nazivate borcima? Zašto Blinken ne želi da se sastane sa Lavrovim? Očigledno nema odgobore na neka nezgodna pitanja, koja bi mu Lavrov mogao postaviti. A i zauzet je kontrolom Zelenskog i evropskih poslušnika, da se rat slučajno ne bi zaustavio pre vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA