≫ 

Majina sestra nestala, pa posle nekoliko dana pronađena mrtva: Tinejdžerka se plašila da je silovatelj prati

Gaja je navodno silovana kada je imala 16 godina, a od tada se njeno psihičko stanje pogoršalo, tvrdi njena sestra bliznakinja Maja

  • 0
Gaia Pope

Foto: Profimedia/Alamy/Carolyn Jenkins / Alamy

Gaja Pop-Saterlend je nestala u novembru 2017. i pronađena je mrtva nekoliko dana kasnije. Najnovija istraga pokazuje da je devojka bila u strahu da napusti kuću nakon što je dobila vesti od muškarca za kojeg je rekla da ju je silovao.

To se dogodilo na dan kada je tinejdžerka nestala. Ona je bila ubeđena da je njen navodni silovatelj progoni, kaže njena sestra bliznakinja.

Gaja Pop-Saterlend (19) prijavljena je da je nestala iz svog doma u Svonidžu, gradiću u Engleskoj, 7. novembra 2017. godine, a njeno nago telo pronađeno je 11 dana kasnije u šikari.

Istraga je pokazala da je njena odeća pronađena razbacana po polju kao da ju je skidala dok je hodala.

Forenzički patolog je ranije na saslušanju rekao da je umrla od hipotermije.

Danas je Maja Pop-Saterlend (23) izjavila da je njena sestra primila poruke od njenog navodnog napadača koji je pretio da će ubiti njenu porodicu.

Devojci je dijagnostikovan posttraumatski stresni poremećaj nakon što je navela da ju je muškarac silovao 2014. godine, kada je imala 16 godina.

Gaja se plašila njegovog skorog puštanja iz zatvora. On je bio u zatvoru zbog seksualnih prestupa nad drugim devojkama.

- Samo znam da je bila apsolutno uplašena da izađe napolje. Pokazala mi je poruke koje joj je poslao, a u kojima je rekao da poznaje ljude u Svonidžu i pretio je da će ubiti porodicu, a ona je postala toliko uplašena da nije smela da napusti kuću - rekla je Maja.

- Bila je veoma, veoma uplašena i spomenula je nešto o bebi, i zvučala je prilično zbunjeno. Plakala je i govorila da je jako uplašena, a mislila je da je počinilac juri. Takođe je pominjala i trudnoću - dodala je sestra.

Nakon što je prijavljen nestanak 19-godišnjakinje, pokrenuta je velika operacija potrage u oblasti Svonidža. Njeno telo je pronađeno 18. novembra u šikari.

Istraga je otkrila da se Gajino psihičko i fizičko zdravlje pogoršalo nakon navoda da je silovana 2014. godine.

- Tokom dvogodišnjeg perioda, između 2015. i 2017. godine, Gajini napadi su počeli da se pogoršavaju. Halucinirala bi, poplavela i svi mišići bi joj se skupili. Često smo morali da zovemo hitnu pomoć - rekla je Maja.

Porota je čula da Maja nije videla svoju sestru na dan kada je nestala, ali da je razgovarala sa njom nekoliko puta telefonom.

Ona je navela da ju je, kada je njena sestra primljena na psihijatrijsku jedinicu početkom 2017, seksualno napao drugi pacijent.

- Nastavio je da je kontaktira nakon što je otpuštena, tražeći od nje da ode u njegov stan. Rekla mi je da ne želi više da razgovara sa njim i da je počeo da je plaši - rekla je Maja.

- Pre nego što je nestala, sećam se da je njeno mentalno zdravlje bilo jako loše. Rekla je da se plašila da izađe iz kuće, da je imala nisko samopouzdanje, da nije mogla da se opusti. Nije mogla da se nosi sa tim - rekla je.

Istraga se nastavlja.

Video: Snimak sa lica mesta: Poznati reper ubijen u pucnjavi ispred restorana u Memfisu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA