≫ 

Jasemina je ukrala 8 miliona evra na najlakši način i već godinu dana je traže: Sumnjaju da je u vili na moru

Osumnjičena je u firmi bila zadužena da priprema novac pre nego što se on transportuje

  • 5
Jasemin Gundogan, žena ukrala 8 miliona Foto: Pressestelle Polizei Bremen

Nemačka policija uspela je nakon godinu dana, da konačno delimično uđe u trag lepoj Jasemini Gundogan (28) koja je ukrala osam miliona evra iz firme za transport novca u Bremenu u kojoj je i radila.

Ova lepotica poreklom iz Turske, koja je sa porodicom godinama živela u Nemačkoj, mesecima je bila u medijima, a o njenoj dobro osmišljenoj pljački čulo se i van granica te zemlje.

Iako ona i posle godinu dana nije pronađena i uhapšena, čini se da je klupko misterije oko nje polako počeo da se odmotava.

Navodno je utvrđeno da je ona sa još dva prijatelja, koji su joj pomogli u pljački, uspela da novac prokrijumčari u Tursku, odakle je poreklom. Veruje se da je ona neko vreme boravila u luksuznoj vili sa bazenom na Egejskom moru.

Nemački list Die Welt uspeo je da dođe do optužnice koju je tužilaštvo pripremilo protiv nje, a u kom se navodi da je Jasemin odnela novac iz kompanije kamionom za smeće zahvaljujući 41-godišnjem Nemcu Heningu B., sa kojim se tokom rada u firmi sprijateljila i često flertovala.

Ona je navodno pre pljačke ponudila hranu Heningu i na taj način pomogla da se neometano novac ubaci u kamion za smeće, a zatim ga utovarila u minibus koji je namenski iznajmljen.

Jasemin Gundogan, žena ukrala 8 miliona Kombi koji je korišćen tokom krađe Foto: Pressestelle Polizei Bremen

Nemačka je preko Interpola izdala nalog za Jasemin. Međutim, do sada nije pronađen nikakav konkretan trag.

Nije poznato ni ko je vlasnik vile u kojoj je Jasemin navodno boravila sa svojim prijateljima.

Policija sumnja da iza svega stoji organizovani kriminal

Bremen je uz Berlin i Ruhrsku oblast jedan od delova Nemačke u kojima je zabeležena pojačana aktivnost tzv. klanskog kriminala u koju su upletene organizirane bande iz Turske i Bliskog istoka.

Neposredno pre toga je na sličan način ukradena poveća svota novca iz prostorije carinarnice na holandsko-nemačkoj granici, a policija i za ovo delo smatra da je u pitanju organizovani kriminal.

Tragovi, ali i izjave prijatelja doveli su policiju do zloglasnog klana koji se okuplja u blizini šiša-bara u kom je Jasemina nekada radila. Ona je prema rečima njenih prijatelja, bila u vezi sa jednim od pripadnika bande, kog je upoznala dok je radila u šiša-baru "Okean 27" u blizini železničke stanice u Bremenu.

Jasemin Gundogan, žena ukrala 8 miliona Foto: Pressestelle Polizei Bremen

Vlasnik pomenutog bara je, prema pisanju nemačkih medija, poznata kriminalna porodica, koja i stoji iza ovog klana. Jasemin je navodno bila bliska sa članovima porodice, pa je čak u njihovom baru više puta organizovala privatne žurke kojima je prisustvovao i njen rođeni brat.

Policija sumnja da je i Jasemin bila deo ove grupe i da su je u svoje poslove uvukli kada je kao konobarica počela da radi kod njih.

Mediji su spekulisali da je Jasemin upravo u ovom baru sa članovima grupe planirala pljačku. Mnogi smatraju da oni stoje iza cele priče, budući da je Jasemina teško sama mogla da iznajmi vozilo koje je korišćeno prilikom prevare.

Upravo ovaj detalj naveo je policiju da posumnjaju na ovaj klan, budući da je ovakav način izvršenja krivičnog dela, njihov karakterističan potpis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA