≫ 

Misteriozna epidemija hepatitisa odnela šesto dete u SAD: "Kosi" samo mališane mlađe od 10 godina

Dr Džej Batler nije rekao gde je došlo do smrti, niti koliko je staro dete koje je umrlo od hepatitisa

  • 0
Bolesno dete bolnica Foto: Shutterstock

Još jedno dete umrlo je u misterioznoj epidemiji hepatitisa u SAD, otkrili su zdravstveni zvaničnici u petak, čime je broj porastao na šest.

Zamenik direktora za zarazne bolesti u Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) otkrio je smrtni slučaj na konferenciji za novinare u petak, rekavši da je prijavljen dan nakon što je agencija ažurirala svoj broj slučajeva, prenosi Daily Mail.

Dr Džej Batler nije rekao gde je došlo do smrti, niti koliko je staro dete koje je umrlo od hepatitisa.

Do sada je potvrđeno 13 smrtnih slučajeva od misteriozne bolesti jetre širom sveta, uključujući pet drugih u Indoneziji, jednu u Palestini i drugu u Irskoj.

Naučnici još uvek nisu otkrili šta uzrokuje ove slučajeve koji su se svi javili kod dece mlađe od deset godina još od oktobra prošle godine iako je adenovirus, koji često dovodi do prehlade, glavni osumnjičeni.

SAD su zabeležile 180 slučajeva, više od bilo koje druge zemlje. Velika Britanija je zabeležila drugu najveću cifru, sa 163 registrovana.

Video: Delić: Decu ne napada misteriozni, već akutni hepatitis

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA