Ćerka Vladimira Putina brani sukobe u Ukrajini?

Marija Voroncova je napisala da je Zapad "uvek činio sve što je bilo moguće da obezbedi" da Rusija propadne kao država i da će to nastaviti da čini

  • 7
Maria Vorontsova

Foto: Profimedia/TV channel / East2West News

Ćerka ruskog predsednika Vladimira Putina branila je sukobe u Ukrajini i kritikovala njegove klevetnike u porukama na internetu.

Marija Voroncova (37), najstarija ćerka lidera Kremlja iz njegovog prvog braka, identifikovana je kao "Marija V" u aplikaciji za društvene mreže Telegram.

Snimke komentara Voroncove objavio je Dmitrij Kolezev, glavni urednik ruskog nezavisnog medija Republic, piše Mirror.

Iako je rekao da "nema 100 odsto potvrdu" da je to Putinova ćerka, izvori u grupi za ćaskanje rekli su mu da je to ona.

Poruke su objavljene na Telegram kanalu za bivše studente medicinskog odseka Moskovskog državnog univerziteta, gde je Voroncova diplomirala 2011. kao pedijatrijski endokrinolog.

Ona je napisala da je Zapad "uvek činio sve što je bilo moguće da obezbedi" da Rusija propadne kao država i da će to nastaviti da čini.

Vladimir Putin ćerka, Maria Vorontsova, Mariya Vladimirovna Putina, Maria Faassen

Foto: Ekaterina Chesnokova / Sputnik / Profimedia

Kolezev je rekla da generalno izgleda da podržava narativ Kremlja da Rusija "nije agresor, već žrtva i da je primorana da se brani".

Ona je takođe ponovila tvrdnje ruske vojske o navodnim američkim laboratorijama za biološko oružje na teritoriji Ukrajine i tvrdila da CIA "kontroliše ruske masovne medije i opoziciju".

Voroncova oštro kritikuje stavove Zapada o Rusiji i njenom ocu.

- Okriviti sve i svaliti svu odgovornost na jednu osobu isto je što verovati u jednu osobu, poput cara. Ako želite da se izdvojite od poštovalaca carizma... pa, ovo nije način da to uradite. Mi nismo kao Nemci tridesetih godina prošlog veka, već kao oni koje su proterali - rekla je.

Vladimir Putin ćerke ćerka Katerina Tikhonova

Foto: social media / east2west news / WillWest News / Profimedia

Još jedna jučerašnja istraga otkrila je da je druga Putinova ćerka Katerina Tihonova letela u Minhen "više od 50 puta" za dve godine.

Video: Vladimir Putin na vaskršnjoj liturgiji: Predsednik Rusije u Hramu Hrista Spasitelja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA