Grčka tvrdi da je Turska ponovo povredila njihov vazdušni prostor

Kako javlja grčka telvizija SKAJ, na severnom, srednjem i južnom Egeju se dogodilo ukupno 16 povreda vazdušnog prostora dronovima, dok su četiri povrede registrovane u atinskom vazdušnom prostoru, preneo je Katimerini

  • 1
Grcka, turska, mapa Foto: Google Maps

Turska je danas ponovo povredila vazdušni prostor Grčke sa dva drona i helikopterom, navode grčki mediji.

Kako javlja grčka televizija SKAJ, na severnom, srednjem i južnom Egeju se dogodilo ukupno 16 povreda vazdušnog prostora dronovima, dok su četiri povrede registrovane u atinskom vazdušnom prostoru, preneo je Katimerini.

Dva turska lovca su i u petak letela na samo 2,5 nautičke milje od grčkog grada Aleksandrupolisa, što je snažno osudilo grčko Ministarstvo inostranih poslova.

- Najoštrije osuđujemo kršenje nacionalnog suvereniteta bez presedana - navedeno je u saopštenju grčkog Ministarstva spoljnih poslova, u kojem se ističe da je ova akcija predstavlja "veoma jasnu eskalaciju turske provokacije".

Turska je sa svoje strane ponovo optužila Grčku da još jednom pokušava da oblikuje percepciju međunarodnog javnog mnjenja protiv te zemlje, koristeći napetost koju je započela sopstvenim provokativnim akcijama.

Video: Turski policajac ispaljuje suzavac na grčke graničare

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    21. maj 2022 | 22:47

    Толико о сигурности чланица НАТО пакта ... млаћење празне сламе !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA