≫ 

Protest žena na crvenom tepihu tokom Kanskog festivala: Nosile baklje sa crnim dimom držeći pesnice u vazduhu

Tokom premijere filma Alija Abasija "Holy Spider", žene su nosile baklje sa crnim dimom držeći pesnice u vazduhu i raširile transparent na kojem je pisalo "129 ubistava žena od poslednjeg Kanskog festivala"

  • 0
Kanski  festival Kan protest protiv porodičnog nasilja i ubistva žena

Foto: Tanjug/AP

Grupa žena održala je danas na crvenom tepihu Kanskog filmskog festivala protest protiv porodičnog nasilja i ubistva žena.

Tokom premijere filma Alija Abasija "Holy Spider", žene su nosile baklje sa crnim dimom držeći pesnice u vazduhu i raširile transparent na kojem je pisalo "129 ubistava žena od poslednjeg Kanskog festivala" što, kako prenosi "Independent", verovatno ukazuje na broj žrtava porodičnog nasilja u Francuskoj.

Na video-snimku protesta koji se pojavio na društvenim mrežama, vidi se kako pripadnici obezbeđenja posmatraju protest i ne intervenišu, navodi "Independent".

Abasijev film govori o novinarki koja istražuje serijskog ubicu seksualnih radnica u iranskom gradu Mašhadu.

Ovo je drugi protest na Kanskom festivalu pošto se u petak pred premijeru filma Džordža Milera "Tri hiljade godina čežnje" iznenada tokom defilea na crvenom tepihu pojavila neidentifikovana žena, koja je pocepala odeću i otkrila poruku "prestanite da nas silujete".

Video: U znak protesta zapalio se pred kancelarijom predsednika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA