≫ 

Alibi osumnjičenog za otmicu Medlin Meken pada u vodu?

Dokumenta koja su se danas pojavila u javnosti pokazuju da je Brukner pomogao ženi koja mu je pružila alibi i spasao je od problema sa policijom samo šest dana nakon što je mala Medi nestala u Portugalu

  • 0
Madeleine McCann Christian Brueckner Medlin Meken Kristijan Brukner Foto: Tanjug/AP

Osumnjičeni za otmicu britanske devojčice Medlin Meken pomogao je ženi za koju tvrdi da mu može dati alibi u optužnici za posedovanje nelegalnog oružja.

Brukner, koji je ranije osuđivan zbog pedofilije, najverovatnije je i ubio kidnapovanu devojčicu. Tako bar veruju nemački tužioci.

S druge strane, Brukner tvrdi da je nevin i da može da dokaže da je bio u društvu žene u trenutku kada je devojčica nestala.

Međutim, dokumenta koja su se danas pojavila u javnosti pokazuju da je Brukner pomogao toj ženi i spasao je od problema u policiji samo šest dana nakon što je mala Medi nestala u Portugalu.

Naime, kada je neimenovanu ženu Brukner ostavio na aerodromu Faro na let za Keln 9. maja 2013. godine, ženu je uhapsila policija uhapsila jer je kod sebe imala biber sprej.

Brukner se potom vratio na aerodrom i pomogao devojci kao prevodilac i tamošnjoj policiji objasnio da je biber sprej legalan u Nemačkoj.

On je uspeo da ubedi policajce da je žena napravila nenamernu grešku, da nije opasna po sebe i druge, te su policajci odlučili da je puste.

- Zanimljivo je videti kako je ženi, za koju kaže da je njegov alibi, zapravo pomogao da izbegne ozbiljnu optužbu - rekao je izvor za DailyMail.

Na policijskom dokumentu se može videti Bruknerov potpis, a žena je policiji rekla da u svojoj rodnoj Nemačkoj često vozi bicikl i da nosi sprej sa sobom radi zaštite.

Dokumenta koja su pružila novi uvid u čitav slučaj otkrivaju i da je rešenje poslato na adresu žene u Nemačkoj i u njemu je obaveštena da se slučaj protiv nje obustavlja pošto su tužioci prihvatili njenu odbranu da nije imala pojma da je nošenje biber spreja nezakonito.

Podsetimo, Brukner je imenovan kao glavni osumnjičeni za otmicu i ubistvo Medlin Meken od strane nemačke policije u junu 2020. godine, ali od tada nije podignuta nijedna optužnica.

Detalji Bruknerovog alibija pojavili su se u dokumentarcu Kanala pet o slučaju koji je predstavio TV istražitelj Mark Villiams-Thomas, ali on nije bio u mogućnosti da pruži onoliko detalja koliko je MailOnline dobio.

DailyMail prenosi da je ženu i Bruknera zaustavila policija na kontrolnom punktu u blizini Praja da Luz ubrzo nakon što je Medlin nestala.

Njoj su portugalski i nemački istražitelji ušli u trag, a žena je rekla da je bila sa Bruknerom nekoliko dana nakon što je devojčica nestala, da je Brukner bio "normalan i miran i da se nije ponašao kao da je oteo i ubio dete".

Brukner je insistirao da je u trenutku nestanka devojčica bio kilometrima daleko sa ženom u svojoj kamp-prikolici, iako ona ne može da se seti gde je tačno bila one noći kada je Medlin Meken nestala.

Podsetimo, mala Medlin Meken nestala je 3. maja 2007. godine iz svoje sobe u rizortu u Praja da Luz, tokom odmora na kom je bila sa svojim roditeljima.

Video: Ko je Medlin MekKen, devojčica koju traži ceo svet?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA