Krvavi sukobi u Rio de Žaneiru: Najmanje 13 mrtvih tokom policijske racije u faveli

Dodaje se da je na pripadnike policije otvorena vatra, nakon čega je jedan žitelj favele upucan i ubijen na licu mesta, a lokalna štampa je objavila da je to bila 41-godišnja žena koju je pogodio zalutali metak

  • 0
Rio de Žaneiro, sukobi, racija, favela Tanjug/AP

Najmanje 13 osoba je poginulo kada je policija u Rio de Žaneiru izvršila rano jutros raciju u faveli Vila Kruzeiro tokom koje je došlo do žestokih sukoba, saopštili su zvanični izvori.

Operacija je imala za cilj lociranje i hapšenje kriminalnih bosova, od kojih su neki iz drugih država, navodi se u policijskom saopštenju, prenosi AP.

Dodaje se da je na pripadnike policije otvorena vatra, nakon čega je jedan žitelj favele upucan i ubijen na licu mesta, a lokalna štampa je objavila da je to bila 41-godišnja žena koju je pogodio zalutali metak.

Takođe se navodi da je nakon pucnjave pronađeno 11 ranjenih lica koja su prebačena u obližnju državnu bolnicu.

Kako je dan odmicao, u istu bolnicu je dovezeno još žrtava obračuna vatrenim oružjem, od kojih su neke već bile mrtve, navodi AP.

U službi hitne pomoći potvrđeno je 12 smrtnih slučajeva i pet osoba na lečenju u odeljenju za traumatologiju, saopšteno je iz državnog sekretarijata za zdravstvo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA