≫ 

Zapovednik Azova je živ: Iz zarobljeništva se javio supruzi, postavio joj je jedno pitanje

Ona kaže da se veza prekinula pre nego što je uspeo da joj kaže bilo šta o sebi

  • 21
Denis Prokopenko

Prinstscreen/Youtube

Glavni vojni zapovednik Azova koji se do prošle nedelje borio da zadrži ukrajinsku kontrolu nad južnim lučkim gradom Mariupoljom, živ je i nalazi se na teritoriji pod kontrolom Rusije, rekla je njegova supruga nakon kratkog telefonskog razgovora.

Katerina Prokopenko, supruga vođe Azova Denisa Prokopenka, kaže da ju je suprug pitao kako je, ali da je veza prekinuta pre nego što je on mogao da kaže bilo šta o sebi, prenosi The Times of Israel.

Ona je rekla da je telefonski razgovor bio moguć zbog sporazuma između vlada Ukrajine i Rusije i zahvaljujući posredovanju Crvenog krsta, koji je posećivao neke od ukrajinskih boraca koji su se predali.

Prokopenko, koja je razgovarala sa agencijom AP u Kijevu zajedno sa još jednom suprugom vojnika, Julijom Fedosjuk, rekla je da sporazum između Ukrajine i Rusije garantuje propisno sahranjivanje mrtvih vojnika i određene uslove za ratne zarobljenike, uključujući i dozvolu da razgovaraju sa članovima porodice nekoliko puta nedeljno.

Dve žene su rekle da je nekoliko porodica primilo pozive u poslednja dva dana. Rekli su da ne mogu da otkriju više detalja sporazuma, ali se nadaju da vojnici neće biti mučeni i da će se na kraju "vratiti kući".

Da podsetimo, Rusi su 21. maja objavili kako su u potpunosti preuzeli čeličanu Azovstal.

Tada se predala poslednja grupa branilaca puka Azov. Rusi su rekli da je od 16. maja 2.439 "neonacista iz Azova i ukrajinskih trupa" zarobljenih u čeličani "položilo oružje i predalo se".

Video: Ukrajinski vojnici evakuisani iz Azovstala: Autobusima sprovedeni u grad blizu Donjecka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Trig

    25. maj 2022 | 09:47

    Crveni krst pomaze nacistima?Vrlo interesantno.

  • Zvele

    25. maj 2022 | 09:48

    Ajde junačino sad pevaj.....

  • Marko

    25. maj 2022 | 10:52

    Tako će joj biti mnogo narednih godina još. Samo će ga čuti telefonom. Neka sad tetoviraju kukaste krstove i prave zlodela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA