≫ 

Osuđena spisateljica koja je napisala esej "Kako ubiti muža", pa to i uradila: Preti joj doživotna robija

Izricanje presude zakazano je za 13. jun

  • 0
Nancy Crampton Brophy, Nensi Krempton-Brofi, pisac, ubica Tanjug/AP

Spisateljica ljubavnih romana Nensi Krempton-Brofi (71), autorka eseja "Kako ubiti svog muža", osuđena je upravo za ubistvo supruga.

Njoj preti doživotna robija, a izricanje presude zakazano je za 13. jun, javlja Daily Mail.

Nensi je osuđena u sredu za ubistvo supruga kuvara Danijela Brofija (63).

On je ubijen 2. juna 2018. u kuhinji za nastavu na kulinarskom institutu Oregon u jugozapadnom Portlandu, gde je radio od 2006. Njegovi učenici su stigli ubrzo nakon toga i otkrili njegovo telo na podu kuhinje. Policija je tada saopštila da je upucan dva puta.

Krempton-Brofi je snimljena kamerom pola sata pre smrti kako se vozi do kulinarskog instituta. Dvadeset minuta kasnije, odvezla se i otišla kući u Beavertovn.

Sudski dokumenti kažu da su istražitelji otkrili da je osumnjičena bila u centru Portlanda, gde je njen suprug radio, u vreme ubistva, ali je gospođa Krempton-Brofi kasnije rekla vlastima da je sve vreme bila kod kuće. Ona je na kraju uhapšena u septembru 2018. godine i izjasnila se da nije kriva ni po jednoj tački optužnice.

Krempton-Brofi je nekada bila plodan romanopisac, objavila je knjige Pogrešan ljubavnik i Pogrešan muž, a 2011. napisala je esej Kako ubiti svog muža za blog See Jane Publish.

Krempton-Brofi je 3. juna na Fejsbuku podelila vest o ubistvu svog muža: „Za moje prijatelje i porodicu na Fejsbuku, imam tužne vesti. Moj muž i najbolji prijatelj, kuvar Dan Brofi je ubijen juče ujutro. Za one od vas koji su mi bliski i smatraju da je ovo zaslužilo telefonski poziv, u pravu ste, ali ja se trenutno borim da sve shvatim".

Nancy Crampton Brophy, Nensi Krempton-Brofi, pisac, ubica Tanjug/AP

Par je bio u braku 26 godina. Tužioci kažu da je nekoliko dana nakon ubistva osumnjičena tražila od detektiva koji rade na slučaju pismo u kojem se navodi da ona nije osumnjičena, kako bi ga mogla da od osiguravajuće kompanije uzme 40.000 dolara.

Istražitelji su u početku otkrili da je mogla da prikupi više od 350.000 dolara vrednih polisa životnog osiguranja nakon smrti svog muža.

Godine 2020, kada je otpečaćeno više dokumenata u slučaju, tužioci su izjavili da je par bio pod finansijskim pritiskom i da je gospođa Krempton-Brofi mogla da zaradi 1,5 miliona dolara od muževljeve smrti.

Nakon pucnjave, osumnjičena je policiji predala pištolj koji je odgovarao izgledu oružja korišćenog u ubistvu, ali se prvobitno smatralo da nije upotrebljen.

Video: Rudan: Doživotna robija pokazuje da ni lova ne rešava sve

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA