Letovi aviona Japana i SAD iznad Japanskog mora: Patrola pokazala zajedničku snagu Severnoj Koreji

Vežba je imala za cilj da pokaže zajedničke sposobnosti za odvraćanje i suprotstavljanje regionalnih pretnji - saopštila je američka vojska.

  • 1
F-35, avion F35

Foto: Tanjug/AP

Američka vojska i japanske Samoodbambene snage, saopštile su danas da su zajednički patrolirale avionima iznad Japanskog mora kako bi pokazali snagu, nakon što je Severna Koreja u sredu lansirala tri projektila u more koje razdvaja Japan i Korejsko poluostrvo.

- Vežba je imala za cilj da pokaže zajedničke sposobnosti za odvraćanje i suprotstavljanje regionalnih pretnji - saopštila je američka vojska.

Američki zvaničnici, koji su insistirali na anonimnosti, rekli su za Rojters da su Japan i SAD želele da pokažu zajedničku odlučnost nakon najnovijih raketnih lansiranja Pjongjanga.

Prema zvaničicima iz Seula, jedan od tri projektila koje je ispalila Severna Koreja, delovala je kao najveća interkontinentalna balistička raketa, sa procenjenim dometom od 15.000 kilometara, što je dovoljno da dobaci do Amerike.

U patroliranju Japana i SAD, učestvovala su četiri američka F-16 aviona i četiri japanska F-15, prema japanskim Samoodbrambenim snagama.

Video: Američki vojni konvoj stigao u Rumuniju: Trupe i naoružanje stižu na granicu sa Ukrajinom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S.Koreja

    26. maj 2022 | 18:51

    Ajde bucko tri rafalno pa jedna jedinacna paljba na ove komarce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA