≫ 

Pričalo se da je Makronov ljubavnik: Bivši šef "Radio France" konačno progovorio o njihovoj navodnoj aferi

Galet je ćutao godinama, i sada je konačno progovorio o navodnoj aferi koja je veoma razljutila Brižit Makron

  • 5
Mathieu Gallet Foto: Profimedia

Matijeu Galet, bivši šef javnog servisa Radio France, inače deklarisani homoseksualac, progovorio je prvi put u javnosti o neutemeljenim glasinama da je tajni ljubavnik predsednika Francuske Emanuela Makrona. Taj skandal, Galet je okarakterisao kao odvratan.

Galet (45) bio je na čelu Radio France kada je krajem 2016. prvi put počeli počelo da se šuška da se viđa sa Makronom, tada nepoznatim bivšim savetnikom Fransoa Olanda, koji je isplivao kao ozbiljan predsednički kandidat.

Makron je tada već uveliko bio u braku sa Brižit Makron koja se, kako se priča, silno uzrujala zbog glasina o navodnoj neveri svog supruga, od kojeg je starija 24 godine.

Emanuel Makron, Brižit Makron Foto: Tanjug/AP

Galet, koji je u to vreme bio u vezi s 20-godišnjim studentom, rekao je u razgovoru za The Times kako veruje da su glasine ukorenjene u mizoginiji i želji da se Makron, kojeg je susreo tek nekoliko puta, diskredituje kao predsednički kandidat.

- Urotnici su si rekli da heteroseksualni muškarac ne može da ima istinsku vezu sa ženom koja je 24 godine starija od njega, pa to znači da je gej. To je ideja koja se temelji na apsolutnoj mizoginiji - rekao je za The Times Galet, koji danas radi kao politički savetnik.

Tvrdi kako se u svemu tome osetila i dobra doza homofobije.

- Oni koji su stvorili ovu glasinu verovali su da će francusko društvo reći: "Ne, ne možemo da izaberemo gej predsednika ili prikrivenog homoseksualca. Bili su uvereni da će ljudi u sebi pomisliti ako skriva stvari o svom privatnom životu, on će sakriti stvari i od nacije - kazao je Galet.

Međutim, javnost je ipak izabrala Makrona.

Galet je od tada bio na meti stranih paparaca, postao je viralan na društvenim mrežama i predmet sočnih tračeva, iako su strogi zakoni o privatnosti nametnuti francuskim medijima značili da je priča uglavnom ostala van lokalnih medija.

Galet, koji je pisao o tom skandalu u novoj knjizi "Jeux de pouvoir" ("Igre moći", prim. aut.), izgubio je posao ubrzo nakon što je Makron izabran, jer se otkrilo da je prekršio zakon o nabavci, prenosi Jutarnji. Sada radi kao voditelj jednog startup-a za podkast. U međuvremenu, Macron je u aprilu izborio drugi mandat za predsednika Francuske.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA