"Želeli smo da izbavimo decu, policajci nam nisu dali": Roditelji mališana neutešni nakon pucnjave u Teksasu

Nekoliko roditelja stvorilo se ispred ulaznih vrata škole čim su čuli da se nešto dešava

  • 1
Teksas Uvalde škola pucnjava Foto: Tanjug/AP

Otac žrtve masovne pucnjave u Osnovnoj školi u Juvaldeu, Teksasu, rekao je da su on i drugi roditelji želeli da upadnu unutra i izbave svoju decu kada su čuli pucnje iznutra.

Havijer Kazares rekao je za The Washington Post da je stigao u školu Rob ubrzo nakon što je čuo da se nešto dešava u školi njegove ćerke.

Kako je rekao, ubrzo mu se kod ulaznih vrata zgrade pridružilo nekoliko drugih muškaraca, čija su deca takođe bila u školi.

- Bilo je pet ili šest očeva, čuli smo pucnje, a policajci su nam govorili da se pomerimo nazad. Nismo brinuli o sebi, želeli smo da upadnemo u zgradu. Govorili smo "idemo", bili smo zabrinuti, želeli smo da izbavimo naše bebe - rekao je on.

The Washington Post je preneo da je nekoliko sati kasnije Kazares saznao da je njegova ćerka, Džeklin Kazares (9), upucana i ubijena. Ona je jedna od 19 dece koje je ubio tinejdžer Salvador Ramos.

On je rekao da je policija bila spora i nespremna.

Prema rečima direktora odeljenja za bezbednost javnosti Teksasa, Stivena Mekroua, napadač je bio u školi između 40 i 60 minuta, pre nego što su policajci ušli na silu i ubili ga.

Na snimcima koji se se proširili društvenim mrežama vidi se kako se roditelji i drugi odrasli sukobljavaju sa policijom ispred škole, tražeći od njih da uđu unutra i uhvate napadača ili im dozvole da sami uđu unutra.

Policija još uvek ne zna koji motiv stoji iza ove strašne tragedije.

Video: Svedok masakra u školi: Učenica je izašla krvava oko usta i nosa, dečak je plakao za umirućim drugom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    26. maj 2022 | 16:32

    Americka policija je dosta spora i inertna ...prvo sve provera sve pa onda upadaju sto se u ovom slucaju pokszalo pogubno za decu...trebalo bi da odgovaraju jer sistem koji primenjuju je zastareo i neefikasan ... i opet nece niko odgovarati za ovaj masakar ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA