≫ 

Tramp protiv zakona o oružju: Jedini način da zaustavite lošeg momka sa pištoljem je dobar momak sa pištoljem

Bivši američki predsednik bio je gost govornik u Hjustonu, na konvenciji Nacionalne streljačke asocijacije, grupe za prava na oružje

  • 8
Donald Trump, Donald Tramp Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp je pucnjavu koja se ove nedelje dogodila u osnovnoj školi u Teksasu opisao kao "divljački i varvarski zločin", ali je kritikovao one koji su pozvali na strože zakone o oružju.

Bivši američki predsednik bio je gost govornik u Hjustonu, na konvenciji Nacionalne streljačke asocijacije, grupe za prava na oružje.

Konvencija je održana samo nekoliko dana nakon što je 19 dece i dvoje nastavnika ubijeno iz vatrenog oružja u osnovnoj školi u gradu Uvalde u Teksasu.

Napad u školi dogodio se 10 dana nakon pucnjave u Bafalu u Njujorku, u kojoj je poginulo 10 ljudi - dve tragedije su bile poslednje u dugom nizu masovnih ubistava koje su intenzivirale debatu o zakonima o oružju.

- Užasno ubistvo 19 nedužne dece i dvoje odraslih nastavnika, sa mnogo teško povređenih, bilo je divlje i varvarsko zverstvo koje šokira savest svakog Amerikanca, tako užasno - rekao je Tramp.

Potom je pozvao na "kratak trenutak ćutanja", pre nego što je pročitao spisak žrtava iz Uvaldea, piše Sky News.

Međutim, kao i mnogi drugi govornici na konvenciji, Tramp je odbio da vidi bilo kakvu vezu između njihove smrti i lakoće sa kojom je 18-godišnji Salvador Ramos mogao da pristupi poluautomatskoj puški kojom je izvršio jezivi masakr.

On je kritikovao "sada već poznatu paradu ciničnih političara koji pokušavaju da iskoriste suze uplakanih porodica da povećaju sopstvenu moć i oduzmu naša ustavna prava" i "groteskno nastojanje nekih u našem društvu da iskoriste patnju drugih da unaprede svoje ekstremne političke agende".

- Kada je Džo Bajden okrivio lobi za oružje, govorio je o Amerikancima poput vas. Ova retorika izaziva velike podele i opasna je i, što je najvažnije, pogrešna je i nema mesta u našoj politici - rekao je Tramp.

On je takođe rekao da bi trebalo da bude lakše zatvoriti "nasilne i mentalno poremećene" ljude u institucije, iako Ramos nije imao krivični dosije ili istoriju mentalnih bolesti.

Tramp se zalagao i za ukidanje školskih zona bez oružja, rekavši da su žrtve bile ostavljene bez načina da se brane.

- Kao što stara izreka kaže, jedini način da zaustavite lošeg momka sa pištoljem je dobar momak sa pištoljem. Postojanje zla je jedan od najboljih razloga da se naoružaju građani koji poštuju zakon - zaključio je.

Video: Potresan video roditelja koji čekaju da prikupe decu nakon masovne pucnjave školi u Teksasu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Џони90

    28. maj 2022 | 11:11

    Имате снимак из једне цркве у Тексасу, стар је пар година. Психопата вади пушку и убија човека у цркви, затим деда од скоро 80 година вади пиштољ и са 20 метара, једним хицем, погађа психопату у главу (ко је икад пуцао, зна како је то тешко), онда се види да скоро сви људи ваде пиштоље, проверавају да ли је психопата жив. Никакво оверавање, иживљавање, него само носе оружје зарад личне безбедности. Поука приче је, да се то десило у некој држави где нису наоружани, психо би убио 15-20 људи, овако је спречен од стране обичног грађанина. Замислите, да ли би код нас било оволико провала, да знају да је свака кућа наоружана. Мање би и бахаћења било од стране људи који већ носе нелегално и баве се свим и свачим, да знају да и неки деда, можда официр у пензији, има барем неког тетејца за појасом. Није то дивљи запад, одмах би људи постајали мирнији, пошто би знали да не могу да се бахате без последица. Али можда смо далеко од ношења, дај нека крену да лакше издају за поседовање, да се усвоји закон о заштити приватне својине и да се на неки начин и ода почаст деки из Лебана, који је упуцао провалника и умро од стреса који је доживео због тога што је привођен, процесуиран…

  • !

    28. maj 2022 | 10:05

    Naravno da se protivi , kako da zaradjuju od prodaje oruzja , jak lobi imaju ti sto proizvode oruzje … gde u celom svetu moze da se kupi automatka puska bukvalo u minimarketu bez ikakve provere psihicke … psiholoske … samo u Americiii

  • Pera

    28. maj 2022 | 09:55

    Bili i ostali kauboji...Divlji zapad.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA