≫ 

David negira da je pre 40 godina ubio ženu i bacio telo u septičku jamu: Za zločin optužio serijskog ubicu

David je danas na početku suđenja ponovo negirao krivicu za ubistvo supruge, a kao potencijalnog ubicu označio je Freda Vesta koji je između 1967. i 1987. godine ubio 12 osoba

  • 1
David Venables FDoto: Profimedia/PA Images/Alamy

David Venables, koji je optužen da je pre 40 godina ubio svoju suprugu Brendu, a zatim je bacio u septičku jamu, danas je na suđenju ponovo negirao krivicu tvrdeći da ju je ubio serijski ubica Fred Vest. 

Venablesova supruga Brenda nestala je 1982. godine, a njeni posmrtni ostaci pronađeni su 2019. godine u septičkoj jami u njihovom zajedničkom domu u Kempsju u Vorčesterširu, piše Daily Mail.

On je policiji prijavio nestanak žene 4. maja 1982. godine, a u prijavi je naveo da je ona bila depresivna i da je nije zatekao u kući kada se ujutru probudio.

- Policija nije pronašla nikakav trag koji bi vodio do farmerove supruge. Neki ljudi su mislili da je izvršila samoubistvo - rekao je pred porotom tužilac.

Pre tri godine David je farmu prodao svom bratancu, a u julu iste godine su izvođači radova, koji su čistili septičku jamu, pronašli ljudske ostatke.

Pronašli su lobanju za koju je DNK testiranjem utvrđeno da pripada Brendi.

David je danas na početku suđenja ponovo negirao krivicu za ubistvo supruge, a kao potencijalnog ubicu označio je Freda Vesta koji je između 1967. i 1987. godine ubio 12 osoba.

David Venables Foto: Profimedia/PA Images/Alamy

Vest je u periodu od 20 godina zlostavljao, mučio, silovao i ubijao mlađe žene, a u svemu mu je pomagala njegova supruga Rouz.

O tome koliko je ovaj par bio brutalan govori i činjenica da su njihovim žrtvama nedostajali prsti, glave i nozdrve su bile zalepljene selotejpom. Mnoge žrtve bile su zakopane ispod njihove kuće u Glosteru.

On je izvršio samoubistvo 1995. godine u 53. godini.

- U vreme kada je Brenda nestala, dobio sam anoniman poziv od jedne žene koja mi je rekla da je i nju Fred nasumično izabrao kao žrtvu. Od tada sam često pomišljao da je upravo on kriv za Brendinu smrt - rekao je David.

On je zatim dodao da je Vestu navodno bilo najlakše da Brendino telo baci u septičku jamu kako bi ga se rešio, jer se vozilom lako dolazi do nje.

David je takođe siguran da njegova žena nije izvršila samoubistvo.

- Ona je bila prava dama, nikako ne bi izabrala da svoj život okonča skokom u septičku jamu - rekao je on.

Sudija međutim sumnja u njegovu priču, jer niko sem njih te večeri nije bio u blizini njihovog imanja, a i David je imao motiv zbog kog bi mogao da ubije svoju suprugu. On je tada navodno bio u vezi sa negovateljicom Lorin Stajls, koja je počela 1967. godine i koja je trajala godinama.

Suđenje bivšem farmeru se nastavlja u narednim danima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA