≫ 

Srbin se našao na danskom aerodromu i doživeo neprijatnost zbog ranca i ćirilice: "Mislili su da sam Rus"

Objašnjava da mu je čitava situacija bila samo smešna, ali da su ga ipak pretresli do detalja i pažljivo prekontrolisali sve što se u rancu nalazilo

  • 9
Bilund aerodrom Danska ranac ćirilica Foto-montaža: Profimedia: Eric D ricochet69/Alamy, Pixanay, Shutterstock

Jedan naš državljanin doživeo je neprijatnu situaciju kada se, vraćajujući se sa odmora, našao na danskom aerodromu Bilund. Tamo je, kako nam je ispričao, zbog ranca sa obeležjem fudbalskog kluba za koji navija bio pretresan pod sumnjom da je terorista.

- Nosio sam ranac sa grbom FK Crvena Zveda i imenom kluba na ćirilici. Tada su me izdvojili i krenuli sa ispitivanjem, pokazujući na ranac - rekao je za Telegraf.rs M.M.

Dodaje da je odmah video u čemu je reč i pokušao na ljubazan način da objasni osoblju aerodoroma da je u pitanju zabuna.

- Mislili su da sam Rus. Objasnio sam da sam iz Srbije, na šta su oni pomislili da pričam o Sibiru. Ponovio sam opet da je reč o Srbiji, ali mi nisu verovaili ukazujuću mi na ćirilicu i crvenu zvezdu, tvrdeći da je reč o ruskim obeležjima - kaže.

Objašnjava da mu je čitava situacija bila samo smešna, ali da su ga ipak pretresli do detalja i pažljivo prekontrolisali sve što se u rancu nalazilo.

- Verovatno su mislili da sam terorista. Nisu bili neljubazni, ali mi je sve bilo jako bizarno - dodao je.

Video: SAJ evakuiše avion u Surčinu: Putnici bezbedno napuštaju letelicu pred potragu za bombom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LOSE

    25. jun 2022 | 05:31

    Ovakvim postupkom svet i zasluzuje da Rusija krene u treci svetski rat i ocisti svet od fasista i nacista jer to nisu dobro uradili 1945.

  • Mile stena

    25. jun 2022 | 07:12

    I posle da putujem po svetu, da obilazim različite destinacije. Svet je poludeo, napad na ljudskost. Bolest zapadnog sveta, plus teroristi, gej populacija majmunske boginje. A jok ne mrdam iz moje čuke Srbije. Kakva god da je za mene je najlepša. Kakav Pariz, London i ostala bolesna mesta. Još uvek imamo razum i ljudskost, slobodu.

  • Гаргамел

    25. jun 2022 | 06:11

    Ако сам добро разумео овог момка, припадници граничне службе се нису сетили да му погледају документа ! ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA