≫ 

Očekuju se demonstracije: Mobilisana policija u Vašingtonu posle odluke Vrhovnog suda o abortusu

Veliki broj policajaca okupio se ispred zgrade Vrhovnog suda u petak pre nego što je sud objavio svoju odluku, čime je poništena presuda kojom je to upravo pre 50 godina legalizovano širom zemlje

  • 0
Vašington, Kapitol Hil Tanjug/AP

Policijska uprava Vašingtona u potpunosti se aktivira nakon što su u petak izbili protesti jer je Vrhovni sud SAD poništio slučaj Ro protiv Vejda.

Veliki broj policajaca okupio se ispred zgrade Vrhovnog suda u petak pre nego što je sud objavio svoju odluku da će milioni žena u SAD izgubiti svoje zakonsko pravo da izvrše abortus, nakon što je Vrhovni sud poništio presudu kojom je to pravo pre 50 godina legalizovano širom zemlje.

Metropolitenska policijska uprava je rekla da će "biti u potpunosti aktivirana da podrži očekivane demonstracije Prvog amandmana", dodajući da "svi članovi treba da budu spremni da rade na produženim obilascima po potrebi", do utorka, 28. juna.

Službenici za sprovođenje zakona su takođe zatvorili glavne puteve, uključujući ulazne trake Južnog Kapitolskog mosta koje idu u Vašington, prema izveštajima.

Američka policija Kapitola, koja protestuje zbog zgrade Kapitola preko puta Vrhovnog suda, saopštila je da "blisko sarađuje sa našim partnerima za sprovođenje zakona kako bi se pripremili za demonstracije u vezi sa odlukom Vrhovnog suda", navodi Politiko.

Video: Šta naši sugrađani misle o donošenju zakona o zabrani abortusa i ko bi trebalo da se za to pita?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA