≫ 

Tramp pozdravio odluku Vrhovnog suda o zabrani abortusa: "Najveća pobeda života tokom jedne generacije"

Današnja odluka, zajedno sa drugim koje su nedavno objavljene, omogućene su samo zato što sam učinio sve kako sam obećao, rekao je bivši predsednik SAD

  • 10
Ivander Holifild Evander Holyfield boks boxing povratak u ring Foto: Tanjug/AP

Bivši predsednik SAD Donald Tramp pozdravio je odluku Vrhovnog suda o ukidanju federalnog ustavnog prava na abortus u Americi i nazvao to najvećom pobedom života tokom jedne generacije.

- Današnja odluka... zajedno sa drugim odlukama koje su nedavno objavljene, omogućene su samo zato što sam učinio sve kako sam obećao, uključujući 00nominovanje i potvrđivanje tri veoma poštovana i jaka ustavotvorca u Vrhovnom sudu Sjedinjenih Američkih Država - rekao je Tramp, preneo je CNN.

On je istakao da je njegova administracija imenovala konzervativne sudije Breta Kavanoa, Nila Gorsača i Ejmi Koni Baret u Vrhovni sud.

- Bila mi je velika čast da to učinim! - rekao je Tramp, napadajući demokrate, medije i takozvane RINO republikance, koji nisu lojalni svojoj partiji.

Video: Suzavcem sa Kapitola po demontrantima: Opšti haos u SAD tokom protesta protiv zabrane abortusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailo

    25. jun 2022 | 07:39

    Ma bravo za vas, još samo da počnete da spaljujete veštice, naravno posle testa, ako potone i udavi se onda je nevina, a ako pliva onda je veštica, i ispunili ste plan i svoje vlažne snove. Amerika napredna zemlja, razmislite ponovo.

  • Darija

    25. jun 2022 | 08:49

    Žena ako neće da rodi nikakav je zakon neće sprečiti u tome. Samo će biti više posla za dokore u Kanadi.

  • Ramamti Ezer

    25. jun 2022 | 07:17

    Šta se koga tiče Trampov ili stav bilo kog političara u svetu po pitanju abortusa. Valjda treba da nas zanima stav onog koji daruje život. A to je Svemoćni Otac Isusa Hrista, Jehova Bog. Njegov stav je jasan. Oduvek je stavljao do znanja da su deca dar od Boga. Budući da je i sam roditelj, a njegov najdraži Sin Isus Hrist deli stav svog Oca i Stvoritelja. Kralj David je opisao ljudsku DNK govoreći da Bog posmatra zametak nerođenog deteta u majčinoj utrobi. I da su u Božjoj 'knjizi' zapisani svi delovi ljudskog bića pre svog nastanka! Dakle, mnogo pre otkrića savremenih mikroskopa i mikrobiologije, Bog je otkrio koliko mu znači život nerođenog deteta. I svaki abortus on smatra ubistvom. Tu politika ili crkva ne igra nikakvu ulogu, jer je Bog iznad svake institucije i ljudskog stava, ili trendova koji podupiru ovo ili ono pravo žene, posebno feminističkog stava da žena ima pravo da bude gospodarica svog tela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA