Pucnjava u Oslu se istražuje kao delo terorizma

Mesto zločina se protezalo na više lokacija, od kluba "London pab" preko još jednog kluba u blizini, kao i okolnih uličica, a u jednoj od njih je ubica ubrzo uhapšen,

  • 2
Oslo, Norveška, policija, pucnjava, gej bar

Foto: Tanjug/AP

Pucnjava u Oslu, rano jutros, u kojoj su dve osobe ubijene, a više njih povređeno, istražuje se kao krivično delo terorizma, saopštio je portparol gradske policije za Rojters.

Dve osobe su ubijene, a 14 je ranjeno u pucnjavi u noćnom klubu i obližnjim ulicama u Oslu, glavnom gradu Norveške, saopštila je policija.

Kako je navedeno, jutros u 01.19 sati policija je dobila više dojava o pucnjavi u centru grada, a po dolasku na lice mesta napadač je brzo savladan, prenosi Rojters.

- Potvrđeno je da su dve osobe mrtve - navela je policija u Oslu u objavi na Tviteru.

Oko 14 osoba je prebačeno u bolnicu, od kojih je nekoliko zadobilo teške povrede, saopštila je policija.

Mesto zločina se protezalo na više lokacija, od kluba "London pab" preko još jednog kluba u blizini, kao i okolnih uličica, a u jednoj od njih je ubica ubrzo uhapšen, samo nekoliko minuta nakon otvaranja vatre, rekao je zvaničnik policije Tor Barstad za novine Aftenposten.

London Pab je popularan gej bar i noćni klub u centru Osla.

- Video sam muškarca s torbom u ruci. Izvukao je pištolj i počeo da puca - saopštio je novinar Olav Reneberg, koji je svedok pucnjave u glavnom gradu Norveške, gde je bila planirana gej parada za subotu, navodi Rojters.

Video: Ubistvo u gej klubu u Oslu: Dvoje ljudi izgubilo život, 14 ranjeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA