≫ 

Britansko Ministarstvo odbrane tvrdi: Rusija verovatno smenila nekoliko generala

Navode da su bili na ključnim operativnim komandnim ulogama u ratu u Ukrajini

  • 32
Rusija, ruska vojska Foto: Tanjug/AP

Britansko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je Rusija „vrlo verovatno“ ovog meseca smenila nekoliko generala sa ključnih komandnih pozicija u sukobu u Ukrajini.

- Od početka juna, ruska vrhovna komanda je vrlo verovatno uklonila nekoliko generala sa ključnih operativnih komandnih uloga u ratu u Ukrajini - navelo je ministarstvo na Tviteru, prenosi Rojters.

Ukrajinska komanda je naredila svojim snagama da se povuku sa bojišta u gradu Severodonjecku nakon višenedeljnih žestokih uličnih borbi da bi smanjila broj žrtava i omogućila svojim jedinicama da se pregrupišu, dodaje se u saopštenju, navodi britanska agencija.

Video: Lavrov: Nezamislivo! Sramno sprečavanje posete neće uništiti odnose sa Srbijom!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • USA

    25. jun 2022 | 12:21

    Američko ministarsvo odbrane je izjavilo da je britanija verovatno smenila đonsona i ceo dom lordova

  • 🤣🤣🤣

    25. jun 2022 | 13:48

    U Moskvi kažu da će sigurno a ne verovatno prvo izbrisati anglosaksonsku naciju sa lica zemlje ukoliko budu zaratili sa EU i NATO

  • Zlatko

    25. jun 2022 | 11:51

    Ima pravilo koje kaže a tim se tim koji dobro funkcionira ne mijenja.Ocito da specijalna vojna operacija ne ide kako treba ali pitanje je jesu li bas generali za to krivi ili su donesene krive strateske procijene u startu pa cinjenica dali je jedan ili drugi general glavokomandujuci ne mijenja mnogo u prici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA