≫ 

Gradonačelnica Berlina pričala 15 minuta sa lažnim gradonačelnikom Kijeva? Slučaj istražuje policija

Bild je kontaktirao gradonačelnika Kijeva, koji je rekao da se nada da će moći uskoro, zvaničnim kanalima, da priča sa gradonačelnicom Berlina

  • 3

Gradonačelnica Berlina Franciska Gifaj pričala je video pozivom 15 minuta navodno sa lažnim gradonačelnikom Kijeva Vitalijem Kličkom. Ceo slučaj istražuje policija, navodi DW.

Prema rečima portparolke gradonačelnice Lise Frerih, prvih 15 minuta razgovora prošlo je neupečatljivo.

- Navodni gospodin Kličko pitao je kako se snalazimo sa mnogim ukrajinskim izbeglicama, kako izlazimo na kraj, koliko ih je - potpuno normalna konverzacija, kao što bismo i očekivali - rekla je ona o pozivu koji je bio isplaniran danima unapred.

Sumnja se kod gradonačelnice rodila kada je pitao o tome kako bi Ukrajinci mogli u Berlinu da dođu do socijalnih pogodnosti.

- Bilo je reči i o tome da li bismo možda podržali mladiće koji bi se vratili u Ukrajinu da se bore - navodi portparolka gradonačelnice.

Pričali i o gej pravima 

Frerih navodi da je poslednja tema, o gej pravima, bila još neuobičajenija.

- Pitao je da li bismo savetodavno podržali Kijev ako bi bio domaćin Kristofer Strit deja. Ovo je bilo baš čudno, s obzirom na rat.

Veza se potom prekinula, navodi se iz kancelarije gradonačelnice.

Ukrajinski ambasador u Nemačkoj, Andrij Melnik, potvrdio je da Gifaj nije pričala sa Kličkom.

- Na nesreću, to je deo stvarnosti da se rat vodi svim sredstvima - uključujući i onlajn, s namerom da se potkopa poverenje digitalnim metodama i da se diskredituju ukrajinski partneri i saveznici - navela je gradonačelnica.

Uskoro, bez prevodioca

Bild je kontaktirao gradonačelnika Kijeva, koji je rekao da se nada da će moći uskoro, zvaničnim kanalima, da priča sa gradonačelnicom Berlina.

- I neće mi trebati prevodilac - rekao je Kličko, koji je živeo u Nemačkoj godinama.

Gifaj mu je zahvalila na Tviteru. Ona je navela da je uljez zamolio da priča na ruskom uz prevođenje jer su navodno oko njega saradnici koji ne pričaju nemački.

- Neko je sedeo prekoputa ko je izgledao baš kao Vitalij Kličko - navodi, naglašavajući da je očigledno reč o "dip fejk" simulaciji.

Video: Ruske vojne čizme moraju otići iz našeg doma: Kličko se oglasio zbog rata u Ukrajini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рус

    25. jun 2022 | 13:34

    Klicko je već odavno negde u svetu, samo se javlja iz Kijeva evo baš ovako. Pa malo podje kako ne treba i tako se odaju. Laž obidje dva puta svet dok istina stigne tek jednom.

  • Sale70🐎

    25. jun 2022 | 19:37

    Razmisljate vi fasisti sta cete za gas jesen I zima dolazi

  • Dusan

    25. jun 2022 | 21:57

    Kako da prica sa Klickom kad je on na ratiste😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA