≫ 

Šojgu izvršio inspekciju ruskih trupa u Ukrajini: Uručio medalje vojnicima i najavio sledeće borbe

- Siguran sam u vas, pred vama je još mnogo slavnih dela za dobrobit naše otadžbine, oružanih snaga i vazdušno-desantnih trupa, čestitam - poručio je Šojgu

  • 39
Sergei Shoigu Sergej Šojgu Foto: Tanjug/AP

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izvršio je inspekciju ruskih trupa uključenih u vojnu operaciju u Ukrajini, tokom koje je uručio medalje vojnicima koji su pokazali hrabrost u izvršavanju zadataka u Donbasu, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane te zemlje.

- Na komandnim mestima ruskih jedinica general armije Sergej Šojgu saslušao je izveštaje komandanata o trenutnoj situaciji i dejstvima Oružanih snaga Rusije u glavnim operativnim oblastima - navodi se u saopštenju Ministarstva, prenosi agencija RIA Novosti.

Kako se navodi, ministar Šojgu uručio je državna priznanja, medalje Zlatne zvezde Heroja Ruske Federacije i Orden za hrabrost, ruskim vojnicima koji su pokazali hrabrost i posvećenost u izvršavanju borbenih zadataka tokom specijalne vojne operacije, preneo je Tanjug.

Šojgu je izrazio poverenje u oružane snage Ruske Federacije u Donbasu.

- Siguran sam u vas, pred vama je još mnogo slavnih dela za dobrobit naše otadžbine, oružanih snaga i vazdušno-desantnih trupa, čestitam - poručio je Šojgu.

Kako navodi agencija, nije poznato mesto gde je Šojgu boravio.

Video: Lavrov: Nezamislivo! Sramno sprečavanje posete neće uništiti odnose sa Srbijom!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    26. jun 2022 | 11:07

    POSLE 80 GODINA RAT PROTIV FASISTA KOJI SE SAD ZOVU DEMOKRATE -NATO AGRESORA !!!!! SAMO RUSIJA I KINA MOGU SATRTI FASISTE ZA SVA VREMENA!!!

  • Gogili

    26. jun 2022 | 13:33

    Od nekadašnje slavne i oslobudilačke Crvene Armije ostade samo horda otimača tuđega.Ali nije kriva obična vojska već onaj ko ih je poslao u rat i stradanje.Puti bi trebao da se stidi slavne Crvene armije!

  • Stefan

    26. jun 2022 | 11:01

    Nacisti na delu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA