Osumnjičeni za pucnjavu u Oslu odbio da objasni svoje akcije

Osumnjičeni, koga su vlasti opisale kao 42-ogodišnjeg državljanina Norveške poreklom iz Irana, uhapšen je ubrzo nakon pucnjave u subotu

  • 1
Oslo, Norveška, policija, pucnjava, gej bar

Foto: Tanjug/AP

Osumnjičeni za masovnu pucnjavu u Oslu na dan održavanja parade ponosa LGBTQ u kojoj su dve osobe ubijene, a više od 20 ranjeno odbio je da objasni istražiteljima svoje postupke i on će ostati naredne četiri nedelje u pritvoru, saopštili su danas policija i njegov advokat.

Osumnjičeni, koga su vlasti opisale kao 42-ogodišnjeg državljanina Norveške poreklom iz Irana, uhapšen je ubrzo nakon pucnjave u subotu, u četvrti poznatoj po noćnom životu u Oslu, što je norveška bezbednosna služba nazvala "islamističkim terorističkim aktom".

On je zadržan u pritvoru pod sumnjom da je počinio dela ubistvo, pokušaj ubistva i terorizam. Norveški mediji identifikovali su ga kao Zaniara Matapura.

Iz policije u Oslu kažu da su pokušali da i u subotu i u nedelju ispitaju osumnjičenog, ali bez uspeha.

Advokat osumnjičenog, Džon Kristijan Elden naveo je za AP u e-mejlu da je njegov klijent odbio da se njegova izjava snimi, osim ako policija ne objavi ceo snimak u javnosti "bez vremenskog odlaganja kako izjava ne bi bila cenzurirana ili izmanipulisana".

Elden je ranije rekao da njegov klijent nije negirao da je pucao, ali nije otkrio motiv.

On je dodao da se Matapur nije usprotivio tome da ostane u pritvoru četiri nedelje tako da se neće pojaviti na sudu u ponedeljak.

Video: Ubistvo u gej klubu u Oslu: Dvoje ljudi izgubilo život, 14 ranjeno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    27. jun 2022 | 06:30

    Човек је борац за људска права ... бар је запад тако третирао ( а и у наоружању) и помагао све који су у трећим државама убијали органе реда!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA