≫ 

Ozbiljne optužbe na račun princa Čarlsa: Primio milione u kešu od šeika iz Katara

Iz kabineta princa Čarlsa saopšteno je da su primane donacije u dobrotvorne svrhe

  • 5
Princ Filip sahrana Čarls Foto: Tanjug/AP

Princ Čarls, naslednik kraljice Elizabete Druge, navodno je od katarskog šeika preuzeo kofer u kojem je bilo milion evra u kešu, javio se Sunday Times.

Prema pisanju ovog lista, ovo je samo jedan od tri true keša koje je princ Čarls primio na ruke od bivšeg premijera Katara šeika Hamada bin Jasima bin Jaber al Tanija, u periodu od 2011. do 2015. godine.

Iz kabineta princa Čarlsa saopštili su da je princ primao donacije u dobrotvorne svrhe i da su poštovani procesi u vezi sa tim donacijama.

- Donacije primljene od šeika Hamada bin Jasima su odmah prosleđene jednoj od prinčevih dobrotvornih organizacija koje su sprovele odgovarajuću proceduru i koje su nas uverile da su ispoštovani svi procesi - saopšteno je iz Klarens Haus-a, prenosi CNN.

Sunday times je naveo da je šeik Hamad dao princu Čarlsu milion evra, navodno uguranih u torbe iz luksuzne robne kuće u Londonu, Fortnum and Mason.

Drugom prilikom, princ Čarls je prihvatio torbu sa milion evra tokom sastanka jedan na jedan u njegovom domu 2015. godine.

List izveštava da su uplate deponovane na račune Dobrotvornog fonda princa od Velsa, koji finansira prinčeve privatne projekte i njegovo seosko imanje u Škotskoj.

Kraljevski izvor kaže za CNN da osporavaju mnoge detalje u izveštaju Sunday Times-a.

Kraljevski izvor je rekao da ne osporava činjenicu dobrotvornih donacija i naveo da su svi pravni okviri ispoštovani. Dodaju da je izveštaj sadržao nekoliko grešaka, a umešani su i njihovi advokati. Nema nagoveštaja da su isplate bile nezakonite.

Video: Princ Čarls se priseća dragog tate i zahvaljuje na podršci širom sveta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihajlo

    27. jun 2022 | 09:20

    Ne radi nista od kada je rodjen, zivi na grbaci gradjana i malo mu je....

  • ...

    27. jun 2022 | 09:06

    Uvek im malo. Bednici!!!

  • Zvele

    27. jun 2022 | 09:18

    Ma dajte bre, to su poznate svecke poštenjačine 😂😂😂😂😂😂😂 ma gde bi oni nešto mufte, ma ajte molim vas.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA