≫ 

Prevremeno rođenu bebu u bolnici bacili u đubre: Mislili da je prljav veš, telo nikad nije pronađeno

Policiji su roditelji prijavili slučaj 11. avgusta 2020. godine, a istraga je pokazala da je telo prevremeno rođene devojčice iz mrtvačnice verovatno izbačeno sa prljavom posteljinom četiri dana ranije

  • 0
Prevremeno rođena beba Foto: Shutterstock

Alana Ros i Danijel MekKarti iz Bostona podneli su prošle sedmice tužbu zbog stravičnog incidenta koji se u avgustu 2020. godine dogodio u bolnici "Brigham and Women's Hospital".

Par tvrdi da je osoblje bolnice, koja slovi za najprestižniju u gradu, greškom bacilo telo njihove prevremeno rođene bebe u smeće misleći da se radi o prljavom vešu.

Njihova ćerkica, kojoj su dali ime Everlej, rođena je 25. jula 2020. godine, tri meseca pre vremena i razvila je masivno krvarenje u mozgu.

Lekari su 6. avgusta roditeljima rekli da devojčica neće preživeti i bebu su skinuli sa aparata, prenose američki mediji.

Alana i Danijel već su bili pozvali pogrebno preduzeće, ali kad su pokušali da dobiju njeno telo kako bi je sahranili, iz bolnice su im rekli da ne mogu da ga pronađu.

Policiji su roditelji prijavili slučaj 11. avgusta 2020. godine, a istraga je pokazala da je telo prevremeno rođene Everlej iz mrtvačnice verovatno izbačeno sa prljavom posteljinom četiri dana ranije.

Bostonska policija je saopštila da je telo bebe "verovatno pogrešno smatrano prljavim rubljem".

U tužbi roditelja navodi se kako je radnik bolnice stavio telo njihove ćerke na sto koji nije bio predviđen za prevoz posmrtnih ostataka odojčadi u mrtvačnicu.

- Kad sam čula šta se dogodilo, osećala sam se kao da mi je ćerka opet umrla - rekla je majka Alana.

Bebino telo nije pronađeno iako su ga istražitelji tražili svugde, čak i među medicinskim ostacima koji su bili prekriveni krvlju i ljudskim otpadom.

Medicinska sestra koja je odnela telo devojčice u mrtvačnicu nije nazvala bolnicu kako bi se sprovela interna istraga, a policija je takođe saopštila kako im bolnica nije dala potpuni videozapis onoga što se dogodilo u trenutku kad je bebino telo odvezeno u mrtvačnicu ili kad su shvatili da je beba nestala.

Danijel kaže da je bilo jedno da se prihvati činjenica da su izgubili ćerku, ali da nije mogao ni da zamisli da će morati da živi sa tim da svaku noć ide u krevet ne znajući gde je njegova ćerka.

Porodica, navode mediji, nije tužila bolnicu za neki određeni novčani iznos, a iz bolnice su saopštili da su "ponudili svoje najdublje saučešće i najiskrenije izvinjenje roditeljima zbog njihovog gubitka i teških okolnosti".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA