Raste broj obolelih od kovida u Belgiji: Jedan podatak trebalo bi sve da zabrine

Broj hospitalizovanih u jednom danu, zbog simptoma kovida-19, premašio je sto pacijenata

  • 0
Lijež Belgija koronavirus Foto: Tanjug/AP

Svi glavni pokazatelji Kovid-19 u Belgiji, uključujući broj novih slučajeva i hospitalizacija, nastavljaju da rastu, upozravaju belgijske zdravstvene vlasti.

Broj novozaraženih u Belgiji tokom treće nedelje juna na dnevnom nivou u proseku je iznosio 3.826 slučajeva što je povećanje od skoro 40 procenata u odnosu na drugu nedelju juna, dok je broj hospitalizovanih u jednom danu, zbog simptoma hovida-19, premašio sto pacijenata.

Iz belgijskog Instituta za javno zdravlje napominju da je u pitanju najveći broj inficiranih i hospitalizovanih od kraja maja ove godine kada je broj dnevnoinficiranih pao ispod 1.300, a broj hospitalizovanih ispod 100.

U Belgiji je trenutno dominanatna podvrsta Omikrona BA.5, za koju stručanjaci kažu da nije ni manje ni više zarazna od ostalih podtipova Omikrona, ali da dobro uspeva da zaobiđe stvoreni imunitet ljudi.

U nedelji za nama, u Belgiji je od posledica kovida dnevno umrlo 4,4 pacijenata dok je ukupan broj preminulih od početka pandemije 31.903.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA