≫ 

Direktorka obaveštajne službe SAD tvrdi da Putin nije promenio cilj u Ukrajini: Pomenula i 3 moguća scenarija

Hajns tvrdi da Putin i dalje želi da osvoji veći deo Ukrajine

  • 12
Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Direktorka Nacionalne obaveštajne službe u SAD Avril Hajns rekla je na konferenciji za medije da ruski predsednik Vladimir Putin i dalje želi da zauzme veći deo Ukrajine. Ona je takođe rekla da je slika sukoba u Ukrajini vrlo sumorna.

- Nastavljamo da posmatramo predsednika Putina i verujemo da ima iste ciljeve kao i ranije, a to je da osvoji veći deo Ukrajine - kaže Hajns.

Ona je dodala da američke obaveštajne službe vide tri moguća scenarija koji mogu da se dogode u bliskoj budućnosti, od kojih je najverovatniji nastavak žestokog sukoba u kom ruske snage ostvaruju samo postepene dobitke, ali ne i prodor ka Putinovom cilju, piše Reuters.

Drugi scenariji uključuju veliki prodor Rusije u Ukrajinu, ali i mogućnost da Ukrajina uspešno stabilizuje linije fronta uz postizanje malih dobitaka možda u blizini Hersona, koji je pod kontrolom Rusije, ali i drugih oblasti u južnoj Ukrajini.

- Ukratko, slika sukoba je vrlo sumorna - rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mika

    30. jun 2022 | 08:55

    Gospodine Putine. Svaka cast na citiranju Puskina...kakav gospodski odgovor na ona odvratna ismejavanja od "civilizovanog" g7 sveta

  • Sale71🐎

    30. jun 2022 | 07:40

    A sta si mislila baba bolje on da osvoji nego nato katolicki fasisti to je pravoslavna zemlja

  • Zoran Knezevic

    30. jun 2022 | 11:41

    Nisam ni za NATO niti sam apsolutni zaljubljenik u Rusiju ali, ko nije shvatio da, ovakav svet, više ne može da postoji, ili je glup, ili želi, poput pijavice, da se prikrpi uz SAD, EU i njihovu "batinu" NATO, koji se ponašaju "Kao slon u staklarskoj radnji" ili, da budem precizniji, poput dobro organizovane bande, koja ruši zakone, medjunarodne norme i Povelju UN, kreirajući, usput, sopstvena pravila i zakone, sa ciljem da sebi, i dalje, obezbede bogat i udoban život na grbači ostatka sveta. Ko nije shvatio da je došao kraj neobjektivnosti, samovolji, sili i unilateralnim potezima SAD taj nije bio na svim časovima istorije. Došlo je vreme pada dolara i američke štamparije dolara, ppomoću koje su finansirani beskonačni i besmisleni ratovi širom planete. Svi će da izgube, Rusija najviše ali, nadam se da će, i kao posle Drugog svetskog rata, uz ogromne ruske žrtve i patnje tog naroda, svet ponovo biti slobodan. Svet u kome će se poštovati medjunarodno pravo, zakoni, države i narodi a ne sila i presedani onih kojima "zakon leži u topuzu".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA