Olena Zelenski ponovo govorila o mužu, napad na tržni centar nazvala terorizmom: "Ne vidim kraj našoj patnji"

Zelenska je rekla da ona i drugi pokušavaju da se nose sa teškom situacijom tako što "pokušavaju da pronađu radost u jednostavnim stvarima", čak i ako su prolazne

  • 13
Volodymyr Olena Zelenska Zelenski Foto: Profimedia/Splash/SplashNews.com

Pet meseci sukoba nateralo je Ukrajince da prilagode svoja očekivanja. Nakon što su se pripremili za sukob za koji su mislili da će biti sprint, mnogi se sada bore sa verovatnoćom maratona, rekla je prva dama Ukrajine Olena Zelenski.

- Veoma je teško izdržati pet meseci. Moramo da akumuliramo snagu, moramo da sačuvamo energiju. Ne vidim kraj našoj patnji - kaže ona.

Kao i njen suprug, Zelenska je napad na tržni centra u Kremančuku nazvala terorizmom.

Iako je rekla da je šokirana napadom, objasnila je da je ogorčena koliko puta su je metode ruske vojske ostavile zapanjenom.

- Mnogo puta smo bili šokirani. Ne znam čime bi nas još okupatori mogli šokirati - rekla je Zelenska

Porodični odnosi pauzirani

Olena je u intervjuu za CNN otkrila da njega deca i ona, Volodimira nisu videli više od dva meseca. On je u prvim danima sukoba praktično živeo u svom kabinetu, a njegovoj porodici je zbog bezbednosti bilo zabranjeno da bude tu.

Ona kaže da njihova porodica nije jedina koja je morala da se razdvoji tokom sukoba u Ukrajini i da mnoge porodice proživljavaju sličnu sudbinu kao i oni.

- Naši odnosi su na pauzi, isto kao i odnosi drugih Ukrajinaca. Mi kao i druge porodice čekamo da ponovo budemo zajedno - kaže ona.

Zelenska je rekla da ona i drugi pokušavaju da se nose sa teškom situacijom tako što "pokušavaju da pronađu radost u jednostavnim stvarima", čak i ako su prolazne. Uporedila je sebe sa fotografijom u gradu Borođanka, koji se nalazi istočno od Kijeva koji su ruske snage okupirale u ranim danima rata.

Na slici je, rekla je Zelenska, prikazano nekoliko bombardovanih, sravnjenih zgrada, dok je oko njih jedna stvar ostala neoštećena, jedan ormar.

- Ja sam kao onaj orman u Borođanki, pokušavam da se držim - rekla je Zelenska.

Video: Ovako je krenula havarija u Kremenčuku: Let rakete i eksplozija snimljeni iz najjasnijeg ugla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zena

    30. jun 2022 | 09:37

    Brani muza stranog placenika koji unistava Ukrajinu zarad dolara.Pazite pohlepna gospodjo troje ste rodili i mogli bi da stradaju neduzni zbog tvoga muza i tebe gresnih.

  • 534

    30. jun 2022 | 04:01

    Ne mogu ni da zamislim koliko vam je teško. 800 miliona dolara uopšte nije lako potrošiti. Inače, kakvo vam je vreme tamo u Izraelu?

  • Eee

    30. jun 2022 | 08:44

    Mnogi bi da se pate ko ti gospoja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA