≫ 

Tinejdžer (14) osuđen za ubistvo dečaka, pričao da ga mrzi, želeo ga mrtvog: "Bio je čisto zlo"

Na dečakovom telu pronađene su 54 modrice, a imao je i unutrašnje povrede na jetri i jednom crevu

  • 0
Dečak ubistvo Vels Logan Mwangi Angharad Williamson John Cole Craig Mulligan Foto: South Wales Police

Kreig Maligan (14) proglašen je krivim za ubistvo mlađeg brata Logana (5). Njemu su u ovom zločinu pomogli otac Džoni Kol (40) i maćeha Enghard Vilijamson (31).

Tinejdžer je osuđen na doživotni zatvor i provešće u zatvoru najmanje 15 godina, dok su roditelji osuđeni na 28, odnosno 29 godina.

Kreig je Džonijev stariji sin kog je dobio u braku sa bivšom partnerkom, dok je Enghard majka ubijenog Logana.

Hraniteljska porodica koja je brinula o tinejdžeru nedeljama pre strašnog ubistva, rekla je da su ga nekada opisivali kao "čisto zlo". On je takođe policiji poznat od ranije zbog napada na decu, osetljive starije ljude i životinje, a otkriveno je i da je trenirao borilačke veštine.

- Bio je čisto zlo i uživao je da izaziva strah kod drugih ljudi. Jednostavno nije znao za granice - rekao je jedan od njegovih hranitelja. Ali ništa od toga nije sprečilo socijalne radnike da ga zajedno sa mlađim bratom smeste u hraniteljsku porodicu.

Loganovo telo je nekoliko nedelja kasnije pronađeno u reci Ogmor u Južnom Velsu. Na dečakovom telu pronađene su 54 modrice, a imao je i unutrašnje povrede na jetri i jednom crevu.

Stručnjaci su rekli da su povrede nastale nakon brutalnog fizičkog napada koje se dogodilo nekoliko sati ili dana pre dečakove smrti, piše Mirror.

Dečak nedeljama bio zatvoren u kući

S obzirom na to da hranitelji nisu mogli da se izbore sa Kreigovim nasilničkim ponašanjem, njemu je dozvoljeno da se vrati u porodični dom. On je otišao iz hraniteljskog doma kada je njihovoj biološkoj ćerki pokazao nož, a i oni su mu u više navrata pronalazili oštre predmete ispod jastuka.

Hranitelji su tokom suđenja rekli da su u više navrata čuli Kreiga kako izgovara da mrzi Logana i da ga želi mrtvog.

Sudija je na izricanju presude rekao da je otac dečaka imao veliku ulogu u njegovom ubistvu.

- Osuđen je jer je naneo teške povrede dečaku i jer je učestvovao u nemilosrdnom planu da se njegovo telo baci u reku, a zatim je lagao šta se dogodilo - rekao je sudija.

Tokom suđenja, porota je čula kako je Logan držan kao zatvorenik u kući nedeljama pre njegove smrti.

Maćeha tinejdžera je tvrdila da je dva dana pre nego što je Loganovo telo pronađeno, ispričala da su otac i Kreig napali Logana kada je prosuo piće. Ona je zatim optužila dečakovog oca da je dva puta udario Logana u stomak. Zatim je ispričala da je tinejdžer nad dečakom izveo napad koji je naučio tokom treniranja borilačkih veština.

- Vrištala sam i molila da prestanu, ali mi je Kol rekao da je jedini jezik koji dečak razume je jezik bola - ispričala je majka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA