Ogroman propust: Poslanik koji je uslikan pored Si Đinpinga pozitivan na koronu, panika među zvaničnicima

Poslanik Hong Konga fotografisan sa kineskim predsednikom Sijem na ceremoniji

  • 1
Si Đinping zakletva novog lidera grada Džona Lija. Foto: Tanjug/AP

Poslanik Hong Konga koji je ranije ove nedelje fotografisan kako stoji blizu kineskog predsednika Si Đinpinga objavio je danas da je pozitivan na Covid-19.

Stiv Ho Čun-Jin napomenuo je da je test bio negativan u četvrtak kada je prisustvovao fotografisanju tokom proslave obeležavanja 25. godišnjice primopredaje grada Kini.

Dotični poslanik stajao je jedan red iza Sija, pokazuju fotografije dana.

Ho je rekao da je u petak imao blage simptome, i da je morao da bude ponovo testiran. On nije prisustvovao nijednom događaju povodom proslave godišnjice primopredaje tog dana, navodi se u saopštenju na njegovoj zvaničnoj Fejsbuk stranici.

Međutim, činjenica da je neko ko je došao u kontakt sa Sijem bio pozitivan na virus biće viđen kao propust za administraciju Hong Konga, koja je potrošila mnogo vremena i resursa pripremajući se za posetu i pokušavajući da osigura da ona ostane prođe bez Covida.

Granica između Hong Konga i kontinentalne Kine ostaje uglavnom zatvorena zbog virusa.

Uoči njegove posete, stotine zvaničnika i zakonodavaca Hong Konga primorani su da poštuju sistem „zatvorene petlje“ kako bi sprečili bilo kakvo širenje virusa. Dozvoljeno im je da putuju od kuće do posla samo privatnim vozilom i bili su primorani da prenoće u karantinu uoči godišnjice primopredaje. Oni su takođe bili podvrgnuti svakodnevnom testiranju.

Si, koji nije putovao van kontinentalne Kine od početka pandemije pre više od dve godine, proveo je četvrtak i petak u Hong Kongu. On je prisustvovao događajima povodom godišnjice i ceremoniji polaganja zakletve za novog lidera Hong Konga kojeg je imenovao Peking.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA