≫ 

"Videla sam devojčicu kako umire ispred mene": Svedoci opisuju užas sa parade u Čikagu povodom 4. jula

Pucnjava je počela manje od 15 minuta nakon početka parade

  • 0
Čikago pucnjava Foto: Tanjug/AP

Svedoci su opisali užas koji se dogodio danas na paradi povodom 4. jula u Hajlend Parku, bogatom predgrađu Čikaga, kada je ubijeno najmanje šestoro ljudi, a ranjeno 24.

Rečeno je da je napadač, koji je još na slobodi, otvorio vatru sa krova nekadašnje prodavnice opreme, ciljajući ljude u gomili koji su isprva pomešali zvuk pucnjave sa vatrometom za Dan nezavisnosti.

Opisano je da ima između 18 i 20 godina i da ima dugu crnu kosu. Nosi belu ili plavu majicu i koristio je nešto što je zvučalo kao poluautomatska puška.

Pucnjava je počela manje od 15 minuta nakon početka parade.

Očevici su ispričali kako je sve izgledalo.

- Odjednom su svi iza nas počeli da beže. Pogledala sam unazad, verovatno oko nekih 6 metara od sebe i videla sam devojčicu upucanu i ubijenu. Videla sam je kako umire. Nikada nisam videla ovako nešto - rekla je za CNN žena, koja se predstavila kao Zoi.

Policija kaže da je na licu mesta pronašla pušku, ali svedoci su opisali da je više metaka ispaljeno brzo i uzastopno, a za koje kažu da su mogli doći samo iz poluautomatske.

- Puška? Ne, ne. To je bilo automatsko oružje. Bilo je pop, pop, pop, puške to ne rade - rekla je.

Majls Zaremski, 74-godišnji advokat koji već 60 godina živi u Hajlend parku, rekao je za Daily Mail da je "bio svedok pokolja".

- Napolju je bilo lepo vreme, pa sam prošetao dvadeset minuta od svoje kuće. Čuo sam više pucnjeva i mislio sam da su petarde... ali čuo sam više pucnjeva, 30-35, koliko sam uspeo da prebrojim. Video sam krv na telima ljudi. Dve ili tri osobe, starosti oko 25 do 40 godina, izgledali su kao da su mrtvi. Bilo je apsolutno odvratno i osećao sam mučninu u stomaku. Video sam i malog dečaka koji je bio krvav u naručju svojih roditelja. Vikali su na medicinske radnike, tražili su pomoć. Bilo je nadrealno, kao iz naučne fantastike - ispričao je on.

Dodao je kako sa suprugom živi u Hajlend parku od 1966. godine.

- To je prelepa, šarmantna, mirna zajednica koja poštuje zakon. Ako se to može dogoditi ovde, može se dogoditi u bilo kojoj zajednici u Sjedinjenim Državama - zaključio je.

Video: Ubio ga saobraćajac: Vozač je zapucao na službenika koji je prvi stigao na mesto udesa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA