≫ 

Turisti upozorili spasioce na ajkulu, oni se smejali? Kruže glasine o onome što je prethodilo napadu u Egiptu

Prema tvrdnjama na društvenim mrežama, turisti su upozorili spasioce na prisustvo ajkule 15 minuta pre nego što je Austrijanka Elizabet Sauer (68) napadnuta

  • 0
Hurgada ajkula Foto: Privatna arhiva, Google, Shutterstock

Nakon dva fatalna napada ajkule u egipatskom letovalištu Hurgada pojavile su se glasine da su se spasioci navodno smejali nakon što su ih turisti upozorili na morsku neman. Ovo se navodno desilo nekoliko minuta pre nego što je zver ubila svoju prvu žrtvu u odmaralištu.

Prema tvrdnjama na društvenim mrežama, turisti su upozorili spasioce na prisustvo ajkule 15 minuta pre nego što je Austrijanka Elizabet Sauer (68) napadnuta.

U objavi na onlajn sajtu za dopisivanje ruskih turista tvrdi se da su spasioci ignorisali opasnost i nisu naredili turistima da izađu iz vode, prenosi britanski Sun.

- Ljudi koji su pričali engleski i stajali na pristaništu videli su ajkulu 15 minuta pre napada i upozorili su spasioce. Ali oni su im se smejali, rekli su da nema ajkula u Sahl Hašišu i da ih nikada nije bilo. Još dvoje turista skočilo je na vrh grebena, pobegavši od ajkule, i zamolilo za pomoć - navodi se u objavi.

Dodaje se da su im spasioci viknuli da sami odplivaju od tog mesta do pontona.

Međutim, ovi navodi nisu nezavisno potvrđeni, a egipatska strana ih još uvek nije komentarisala.

Do ovih glasina došlo je nakon što je druga žrtva ajkule Rumunka nestala iz svog luksuznog hotela u Egiptu na dva dana, pre nego što je pronađena mrtva, rekao je izvor iz letovališta na Crvenom moru gde je stradala.

Spekuliše se i da je možda Rumunku ajkula pojela živu pre napada na Austrijanku, za koju se veruje da je prva žrtva.

Telo Rumunke u 40. godinama pronađeno je na koralu najmanje dva dana nakon što je prijavljen njen nestanak.

Ruska stanovnica Hurgade, Zana, otkrila je kako je Rumunka nestala iz hotela u tom području.

- Pronašena je na koralu, bila je državljanka Rumunije - rekla je Zana, dodajući da je žena nestala iz sobe dva dana ranije.

Video: Čuvajte se mutne vode jer mogu da vas gricnu: Četiri razloga za napad ajkula

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA