Eksplozija skladišta oružja u Jemenu: Poginulo šestoro, ranjeno 32 ljudi

Uzrok eksplozije koja je odjeknula u magacinu na popularnoj pijaci u gradu Lodar za sada nije otkriven

  • 1
Jemen Abjan eksplozija skladište oružja

Foto: Profimedia/AFP

U jutrošnjoj eksploziji skladišta oružja u provinciji Abjan na jugu Jemena poginulo šest, a ranjeno 32 ljudi, saopštili su lokalni zvaničnici.

Uzrok eksplozije koja je odjeknula u magacinu na popularnoj pijaci u gradu Lodar za sada nije otkriven, ali veliki je broj ranjenih sa teškim telesnim povredama, kažu zvaničnici i izražavaju bojazan da bi broj poginulih mogao da bude i veći, prenosi AP.

Sagovornici izveštača AP su govorili pod uslovom anonimnosti jer nisu ovlašćeni da razgovaraju sa novinarima u gradu koji je pod kontrolom snaga lojalnih međunarodno priznatoj vladi Jemena.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za jutrošnju eksploziju u skladištu koje je korišćeno kao magacin za čuvanje oružja i eksploziva namemnjenih prodaji na lokalnoj pijaci u Lavdaru.

Građanski rat u Jemenu je izbio 2014. godine, kada su pobunjenici Huti koje podržava Iran zauzeli glavni grad Sanu i naterali vladu u ode egzil.

Sledeće godine koalicija predvođena Saudijskom Arabijom ušla je u rat da bi se borila protiv pobunjenih Huta i pokušala da vrati jemensku vladu na vlast, ali uprkos nemilosrdnoj vazdušnoj kampanji i kopnenim borbama, rat je u velikoj meri zapao u ćorsokak i izazvao jednu od najteših humanitarnih kriza na svetu.

Video: Snimak stravične eksplozije gasa u Jordanu: Najmanje 13 mrtvih, više od 200 povređenih,

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PCK

    6. jul 2022 | 07:12

    Bitno je sta Rusi rade, ali nije bitno sta Ameri rade tamo. Ubijaju ih kao stoku, ali to ne ide u javnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA