≫ 

Majka ubijene Ave (12) kaže da nema više zbog čega da živi: Njenu ćerku je izbo tinejdžer

Neutešna majka se slomila na sudu dok je molila sudiju da javno imenuje ubicu njene ćerke, koji je juče osuđen na minimalnu kaznu od 13 godina zatvora

  • 4

Lin Vajt, majka dvanaestogodišnje devojčice Ave Vajt koja je ubijena nakon svađe oko snimka na Snepčetu, rekla je da joj nije ostalo "ništa zbog čega bi živela".

Neutešna majka se slomila na sudu dok je molila sudiju da javno imenuje ubicu njene ćerke, koji je juče osuđen na minimalnu kaznu od 13 godina zatvora.

Četrnaestogodišnji dečak koji iz pravnih razloga ne može da bude imenovan, proglašen je krivim za ubistvo nakon što je ubo 12-godišnju Avu u vrat u noći kada je paljenja novogodišnja rasveta.

Ava White death Foto: Twitter/@MerPolCityCen

Ava se "smejala i plesala" sa svojim prijateljima pre nego što je ušla u raspravu sa "dečakom A" zbog snimka objavljenog na Snepčetu, saopštio je sud.

Ona je umrla od posledica zadobijenih povreda u bolnici nakon što ju je "dečak A" ubo nožem u vrat.

U ekskluzivnom intervjuu koji je objavila policija Mersisajda, okruga u kojem se nalazi Liverpul, Lin se slomila pred kamerom sedeći pored svoje ćerke Mije, Avine sestre, dok je apelovala da se deca osnovnoškolskog uzrasta uče o opasnostima od noževa.

- Ava je bila dobra, nikada nije plakala, uvek je bila srećna, vesela, raspoložena... Volela je plivanje, ples, gimnastiku, putovanja, akva parkove... Takođe je osvajala trofeje u fudbalu. Njena smrt je uticala na moju porodicu. Ne mogu da viđam svoje nećake, ne možemo ništa da slavimo kao porodica. Previše je bolno bez Ave - rekla je.

Govoreći o posledicama njene smrti te tragične noći, Lin je rekla kako je to imalo dubok uticaj na Avine prijatelje koji su bili svedoci te noći.

- To su stvari kojima nijedno dete nikada ne bi trebalo da bude svedok. Čak i odrasli koji su te noći pritekli Avi u pomoć, to je duboko uticalo i na njih - dodala je.

Podsetimo, Ava Vajt je ubijena u centru Liverpula u noći kada je paljenja novogodišnja rasveta.

Tinejdžer, koji je u vreme napada imao 14 godina, nožem je izbo Avu u vrat nakon što je rekla grupi dečaka da prestanu da snimaju nju i njene prijatelje. Do incidenta je došlo 25. novembra prošle godine, tokom paljenja novogodišnje rasvete.

Dečak je putem video linka prisustvovao saopštavanju presude, a mediji su preneli da je bio vidno uznemiren. Čitanju presude prisustvovali su i Avini roditelji.

Tinejdžer, koji je negirao ubistvo i rekao da je delovao u samoodbrani, tvrdio je da je bio "uplašen" da će Ava skočiti na njega nakon što im je prišla.

Rekao je da je želeo da je uplaši i otera, dodajući da nije imao nameru da je povredi.

Međutim, tužioci su tvrdili da je dečak, nakon ubadanja, svesno započeo zataškavanje zločina, bacio je nož, kaput i telefon.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    12. jul 2022 | 15:20

    Majke,vaspitavajte SINOVE,nisu devojke(zene) rodjene da bi ih muskarci maltretirali! Stop nasilju !!

  • Lord

    12. jul 2022 | 14:44

    Blizu je vreme kad ce vredeti samo oko za oko...

  • Deda Mile

    12. jul 2022 | 15:33

    Ama ljudi, za decu nije NET i tačka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA